TOP 10: To so najboljše letalske družbe leta 2019

Znane so najboljše letalske družbe leta 2019. Dobro je vedeti, s katerim prevoznikom boste najbolj udobno in točno potovali, kajne?

Portal Travel+Leisure vsako leto objavi seznam najboljših letalskih prevoznikov. Na lestvici se sicer v zadnjih letih večinoma v vrh uvrščajo ene in iste letalske družbe. Kljub temu pa se vsako leto med stare mačke uspe uvrstiti tudi kakšnemu novincu.

Bralci enega najbolj popularnih turističnih portalov na svetu so kakovost letalskih prevozov ocenjevali na več nivojih. V anketi so ocenjevali udobje letal, kakovost postrežbe, hrane, uslužnosti osebja družbe in cene letalskih prevozov. Letalske družbe so lahko skupaj zbrale največ 100 točk.

Azijske letalske družbe v vodstvu

Vrh lestvice so tokrat zasedle večinoma azijske letalske družbe. Na prvem mestu se je znašel prevoznik Singapore Airlines, ki je od stotih točk osvojil 89,28. Na drugem mestu se je zaradi odlične ponudbe letalske prehrane uvrstila letalska družba Emirates, ki je osvojila 88,55 točke.

Na tretje mesto se je uvrstila letalska družba Quatar Airways z 88,51 točke, sledi mu Japan Airlines s 86,57 točkami. Peto mesto je osvojila kitajska družba EVA Air, tik za njo pa je na šestem mestu Air New Zeland. Najboljših deset lahko preverite spodaj.

1. Singapore Airlines
2. Emirates
3. Quatar Airways
4. Japan Airlines
5. EVA Air
6. Air New Zeland
7. All Nippon Airways
8. Korean Air
9. Cathy Pacific Airways
10. La Compagnie

Preberite še: Nika Matoh in Aleš Abram: “Po letih potovanja sva srečna, da sva rojena v Sloveniji.” #intervju

Foto: Unsplash, Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.