Konec gledanja filmov na letalu

Dolgo trajajoče lete si ponavadi krajšamo z ogledom filma (dveh ali treh), od sedaj naprej pa na nekaterih letalih to ne bo več mogoče.

Spletni portal Travel + Leisure poroča, da so se pri letalski družbi American Airlines odločili, da na novih letalih ne bodo več vgrajevali ekranov na zadnjo stran sedeža. Razlog je namreč v tem, da danes na letalo svoje pametne telefone, tablice in prenosne računalnike s seboj prinese več kot 90 odstotkov potnikov, zato so vgrajeni ekrani popolnoma odveč.

Namesto ekranov bo letalska družba na kar 100 novih letalih modela Boeing 737 poskrbela za močno wi – fi omrežje v letalski kabini, ki bo potnikom omogočalo pretočno predvajanje filmov, TV serij, televizijskega programa in drugih zabavnih vsebin.

Letalska družba izpostavlja, da bodo namreč zaradi hitrega razvoja tehnologije vgrajeni ekrani kmalu za časom, poleg tega pa bodo potniki lahko koristili tudi malce več prostora, ki bi ga sicer zasedala zabavna konzola. American Airlines bodo z opustitvijo vgrajenih ekranov zaradi nekoliko zmanjšane teže letala prihranili tudi na gorivu.

Ko boste torej naslednjič leteli z letalsko družbo American Airlines, s seboj ne pozabite vzeti kakšnega medija za krajšanje časa, seveda pa bo zadostovala tudi dobra knjiga.

Preberi še: Letalo zamuja – kakšne so moje pravice?

Foto: Pexles, Pixabay

Letalske družbe z odlično hrano

Čeprav hrana na letalu ni ravno primerljiva z mamino kuhinjo, pa se na dolgih letih veselimo obrokov, saj nam ti skrajšajo ure in ure letenja. In če je kosilo povrhu vsega še dobro, je vse skupaj veliko bolje.

Svetovni medij T+L je na podlagi ocen bralcev in potnikov naredil seznam letalskih družb z najboljšo hrano za svoje potnike. Že 21 let zapored prvo mesto pripada družbi Singapore Airlines. Vseskozi zagotavljajo, da so njihovi obroki točno takšnega okusa, kot si ga je zamislil njihov chef. »Tudi v ekonomskem razredu lahko pričakujete razvajanje, ki so ga vajeni potniki prvega razreda,« pravijo potniki.

Pohvale so letele tudi na družbo Turkish Airlines, kjer je bil eden od potnikov ob vstopu na letalo navdušen nad vonjem sveže pečenega kruha in izjemno okusno tradicionalno turško hrano. Pri Virgin Atlantic Airways je potnike navdušilo vino, ki je postreženo v kozarcu za vino in večerja, ki je bila vredna pet Michelinovih zvezdic.

Torej, na katerih letalih nikar na svoj sedež ne nalepite listka »don’t wake me up« (ne zbujajte me):

letalo_hrana_shutterstock_321602552

– Thai Airways International
– Virgin Atlantic Airways
– Japan Airlines
– ANA – All Nippon Airways
– Turkish Airlines
– Cathay Pacific Airways
– Qatar Airways
– Etihad Airways
– Emirates
– Singapore Airlines

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.