Top 10 najlepših otokov sveta po mnenju svetovnih popotnikov

Ste že obiskali katerega izmed otokov, ki so ga letos svetovni popotniki razglasili za najlepšega? Tokrat na lestvici top 10 najbolj sanjskih otokov kraljujejo indonezijski, med prvimi desetimi pa se je znašel tudi evropski.

Popotniški portal Travel + Leisure vsako leto svoje bralce nagovori k sodelovanju v letni anketi. V njej jih povprašujejo po najlepših otokih in destinacijah nasploh. Anketo so izvedli tudi letos, nato pa objavili izbor top 10 najlepših otokov na svetu.

Vrh zavzeli indonezijski otoki

Absolutni favorit sodelujočih v anketi je letos postal azijski otok Java, ki je od stotih možnih točk zbral kar 95,28. Na otoku najdete največji budistični hram na svetu, prav tako se turisti na vso moč navdušujejo nad tamkajšnjim nacionalnim parkom Bromo Tengger Semeru.

Tudi drugi dve mesti sta zavzela indonezijska otoka. Javi namreč sledita Bali, ki je bil letos že skoraj tradicionalno uvrščen na vrh lestvice ter Lombok. Presenečenje je, da so se Maldivi uvrstili za temi tremi otoki, saj so ponavadi kraljevali višje na lestvici.

Med prvimi desetimi tudi evropski otok

Na petem mestu se je zasidral novozelandski Waiheke. Tudi filipinsko otočje je med prvimi desetimi mesti prispevalo dva izmed svojih otokov in sicer se je na šesto mesto uvrstil sanjski Palawan, na osmo mesto pa čudoviti Cebu. Na lestvici se je znašla tudi avstralska Tasmanija, izmed evropskih otokov pa se je med favorite usvrstil grški Paros.

Spodaj si lahko ogledate lestvico najlepših otokov, ki jo je objavil portal Travel + Leisure.

1. Java, Indonezija
2. Bali, Indonezija
3. Lombok, Indonezija
4. Maldivi
5. Waiheke, Nova Zelandija
6. Palawan, Filipini
7. Mauricius
8. Cebu, Filipini
9. Paros, Grčija
10. Tasmanija, Avstralija

Kateri otoki pa so najbolj všeč vam? Katere ste že obiskali in kateri so vas najbolj navdušili? Vašega mnenja bomo zelo veseli v komentarjih na našem Facebook profilu!

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Shutterstock

Preberite še: Romantična Opatija: Obmorsko mesto vil, parkov in design hotelov

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.