Dizajnerski vintage hostel, kjer hipsterji predvajajo Igro prestolov

Če bi glasovali hipsterji, smo zagotovo naleteli na najbolj fotogeničen dizajnerski hostel na svetu. Najdete ga čez lužo, v mestu Austin v Teksasu. Native Hostel je oblikoval ameriški dizajnerski studio Un.Box in lahko služi kot alternativa butičnim hotelom.

Hostli namreč niso več sinonim za mlade in divje popotnike, ki imajo za svoje dogodivščine strogo okrnjen proračun. Tak način potovanj, kjer si sobo delite s kupom neznancev, ki nekje vmes najverjetneje postanejo vaši prijatelji z vseh koncev sveta, je vedno bolj priljubljen med vsemi generacijami.

Ponudba namestitev v slogu hostlov se zato strmo vzpenja, pri nekaterih pa se to zgodi tudi s ceno. Hostli danes tako niso več zanemarjene “luknje”, kjer zgolj prespite na trdi vzmetnici, ampak se med njimi najdejo tudi dizajnerski biseri.

Pod vedno več interierjev hostlov se podpisujejo priznani dizajnerji, ki so pozorni na vsak detajl in rdečo nit zgodbe, ki jo pripoveduje. Native Hostel je eden takšnih.

Hostel stoji v zapuščeni zgradbi iz 18. stoletja, nekdanjem kamnitem skladišču. Njegova zunanjost je v veliki meri ostala nespremenjena, hipsterski pridih zapuščenega skladišča tako še vedno drži svoj čar, ki ostaja tudi v notranjosti prostorov.

V notranjosti se mešata sodoben in vintage slog, od grobih betonskih sten, do čudovitega lesenega pohištva in preprog, ki bi jih zlahka našli na babičinem podstrešju.

Poleg sob je v hostlu tudi bar, kjer strežejo imenitne grižljaje, ko noč zamenja dan, pa se gostje lahko zabavajo ob različnih tematskih druženjih – med njimi so večeri z jazz glasbo, kjer bradati hipsterji igrajo na saksofon, ljubitelji izjemno priljubljene serije Igra prestolov (Game of Thrones) pa lahko vsako nedeljo uživajo v prenosu nove epizode. Ste jo že pogledali?

Foto: Chase Daniel za Un.Box Studio in The Native

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.