11 kapsulnih hotelov, kjer ni prostora za klavstrofobijo

Ljubitelji nizkocenovnih backpackerskih potovanj ste se zagotovo že srečali s kapsulnimi hoteli. Izvirajo z Japonske in so se razvili iz ideje “Hej, potrebujem zgolj vzmetnico za prenočitev!”

Tovrstni hoteli z mini sobicami so postali priljubljeni po vsej Aziji, najdete jih tudi po Evropi, nanje pa prisegajo minimalisti, popotniki z manjšim proračunom ali zgolj ljubitelji nečesa malo drugačnega.

Po Aziji boste v podobnih kapsulah lahko prespali že za 3 evre na noč, malo drugače pa je po evropskih prestolnicah. Tu so zaradi nenavadnosti in zanimivosti koncepta presegli prvotni namen – ugodno minimalistično prenočišče – in so kapsulni hoteli pravzaprav skoraj dražji od klasičnih.

Kapsulni hoteli so torej mini sobice, kapsule, ki vam ponudijo zgolj to, kar potrebujete za počitek – posteljo in nekaj poličk za vaše stvari. Nekatere kapsule imajo vratca, s katerimi se popolnoma izolirate, v drugih pa ste od sosedov ločeni zgolj z ruletami ali platni.

A to ne pomeni, da so takšne sobe dolgočasne in monotone. Nekatere so videti bolje kot marsikatera hotelska soba, zagotovo pa nudijo veliko več zasebnosti od cenovno primerljivih večposteljnih sob s pogradi, ki si jih v hostlih delite z neznanci. Priznamo pa, da morda niso najbolj primerne za popotnike, ki trpijo za klavstrofobijo.

Zbrali smo nekaj kapsulnih hotelov po vsem svetu, v katerih bi z veseljem preživeli kakšno noč. V prvih treh s seznama je ekipa Vandraj že domovala in lahko iz prve roke potrdi, da je minimalizem povsem dovolj!

Capsule Hotel: Seminyak, Bali, Indonezija

Box Hotel: Hanoi, Vietnam

Monostel: Kuta, Bali, Indonezija

Cityhub: Amsterdam, Nizozemska

 

Anshin Oyado Shinjuku: Tokio, Japonska

Capsule By Container Hotel: Kuala Lumpur, Malezija

Cabana: Osaka, Japonska

9 hours: Narita, Japonska

Sleepbox: Moskva, Rusija

Book and Bed: Tokio, Japonska

Met a Space Pod: Singapur

Foto: Hosteworld, Booking

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.