EXIT je prvi večji evropski festival, ki je zopet odprl svoja vrata in že prvi dan gostil 42.000 obiskovalcev

8. julija je svoja vrata spet odprl EXIT, glasbeni poletni festival v Novem sadu. Festival EXIT, večkratni dobitnik naziva “Najboljši večji evropski festival”, letos praznuje svojo 20. obletnico. Že prvi dan se je na festivalu zbralo več kot 42.000 oboževalcev iz več kot 70 držav, ki so dokazali, da je festivalna glasbena industrija še vedno močna, da je udeležba lahko varna in spet postane del naših življenj.

Za srbski festival EXIT to ni bil prvi težji izziv, saj je pred dvema desetletjema v težki situaciji potekal kot vodilni znanilec miru in svobode na Balkanu. Zahvaljujoč močni državni kampanji za cepljenje, je festival v četrtek lahko varno sprejel obiskovalce in zaživel v svoji polnosti.

4 dnevi glasbe na 20 odrih

Festival, ki je v svoji 20 letni zgodovini gostil velike glasbene zvezde, bo potekal do nedelje, na 20 odrih pa bodo med drugimi nastopili David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner, Solomon, Amelie Lens, Maceo Plex, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, DJ Topic, Artbat, Sheck Wes in mnogi drugi.

Prvi dan je na odru stala tudi Slovenka

Letošnji program EXITa se je pričel z nastopi domačih in tujih glasbenih gostov. Na glavnem odru je nastopil Francoz DJ Snake, ki je med svojim nastopom simbolično zavpil: “Nazaj smo!”. Za odlično ogrevanje množice pa so poskrbeli hrvaški Hladno Pivo in Slovenka Senidah.

Festival popolnoma razprodan teden pred začetkom

Kako zelo pogrešamo festivale in koncerte je dokazala množica, ki je že en teden pred začetkom festivala pokupila vse karte. Štiridnevni festival bo trajal do nedelje. Najlepši so prizori, v katerih lahko spet začutimo, da življenje teče naprej, da so druženja spet del življenja. Festival poteka tudi na spletu, na njihovem FB in Youtube kanalu.

 

Foto: EXIT festival 

PREBERI ŠE: Jezera blizu Ljubljane, primerna za poletno osvežitev

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.