Pravijo, da vsak dan ni praznik. Žal tudi ni vsak dan čas za potovanje, včasih nam urnik tega enostavno ne dopušča. To pa še ne pomeni, da ne moremo vsak dan obiskati nove destinacije na malce drugačen način. Za vse zaposlene, a željne odkrivanja sveta smo pripravili seznam  večno aktualnih filmov, ki vas popeljejo naokrog in vam razkažejo najlepše kotičke sveta.

#1 Najprej se ustavimo v Rimu. Spijmo kozarec vina z Woody Allenom, Ellen Page in Penelope Cruz. Sproščena romantična komedija Rim z ljubeznijo vas bo s sliko in glasbo potegnila v osrčje Italijanske prestolnice. Idealen film za sproščen večer ob kozarcu dobrega vina in brusketah.

#2 V Rimu pojemo še zadnji kos pizze, nato pa se z Julio Roberts odpravimo na iskanje bistva življenja v Indijo in sanjski Bali. Paša za oči in brbončice oziroma bolje rečeno, pripravite si prigrizke, saj boste med gledanjem postali lačni. Logično, naslov je Jej, moli, ljubi!

#3 Še ena filmska mojstrovina Woddyja Allana, ki vas bo tokrat odnesla v čarobni Pariz. Če se do sedaj še niste zaljubili v francosko hedonistično kulturo, se boste med boemskim druženjem z Owenom Wilsonom zagotovo. Preživite Polnoč v Parizu. Imdb: 7,7

#4 Woody Allen več kot očitno navdih išče v evropskih mestih, saj tokrat v filmu Ljubezen v Barceloni potujemo (kam drugam kot) v prestolnico Katalonije. Poletni dnevi s Scarlett Johansson in Javierjem Bardemom so malce bolj umetniška drama za vse filmofile. Imdb: 7,2

#5 Kljub naslovu glavna igralca Johnny Deep in Angelina Jolie ne potujeta turistično. Akcijsko obarvana pustolovščina s prelepimi prizori romantičnih Benetk se začne z vstopom na TGV.

#6 Z evropske skočimo na azijsko celino. Muharjenje v Jemnu je ganljiva zgodba z Emily Blunt in Ewanom McGregorjem v glavni vlogi, razpeta med Londonom in čudovito pokrajino Jemna. Vredno ogleda.

#7 Zmedeni Hector prepotuje ves svet, da bi našel smisel življenja. Izjemno simpatična zgodba z lepimi posnetki in močnim sporočilom. Pripravite se na potovanje s Simonom Peggom v filmu Hector in iskanje sreče.

#8 V Zapitem dnevniku vam bo Johnny Deep razkazal Portoriko. Ne sledite njegovemu zgledu, v filmu popije kar nekaj alkohola!

Foto: Peter Mountain © 2010 GK Films

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.