Francoski bar, ki so ga ponesreči nagradili z Michelinovo zvezdico

Če si kdaj belite glavo in si delate skrbi, ker ste se zmotili, ali ga kje polomili, prenehajte. Tudi najboljšim se zgodi. In se je.

Gurmanska komisija, ki podeljuje Michelinove zvezdice se je namreč zmotila in prejšnji četrtek na svojo spletno stran objavila popolnoma običajen dnevni bar, ki lokalcem streže dnevne malice in kosila.

Tako je presenečeni lastnici skromne gostilnice Le Bouche a Oreille v francoskem Bourgesu pomota prinesla neobičajno gnečo in množične rezervacije v njeni kuhinji, kar ji je postalo izjemno čudno. Za časopis Le Parisien je povedala, da je bila njena majhna restavracija, ki streže domače lazanje in boeuf bourguignon ter druge jedi po ugodnih cenah, cel teden tako polna, da jim je zmanjkovalo hrane, natakarji pa so bili popolnoma preobremenjeni.

Pri Michelinovem vodniku so se tako opravičili lastnici in svojim bralcem za napako, ki se je zgodila zaradi enakega poimenovanja različnih restavracij. Njihova pohvala je namreč zadevala istoimenski lokal v mestu Boutervillers, ki se nahaja 200 kilometrov severno od gostilnice gospe Jacquet.

Preberi še: Najcenejša Michelinova restavracija na svetu

Sicer tudi v resnici nagrajena restavracija Bouche a Oreille ni pretirano draga, saj boste meni, ki vključuje telečjo drobovino, jastoga, šampanjec in hrustljave hruške s čokolado, odšteli približno 48 evrov, kar za Michelinovo restavracijo res ni veliko. Razlika pa je predvsem v svilenih prtičkih, lepo opremljeni obedovalnici in načinu kuhe.

Seveda je napaka prinesla več smeha kot pa gorja, saj so gospa Jacquet in njena družina prejeli ogromno medijske pozornosti, ki jim je nadvse popestrila sicer običajno tedensko strežbo.

Foto: Le Parisien, Pexles

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.