Ideja za izlet z otroki: po znanje in zabavo v Tehnopark Celje

Celje je z otroki vredno obiska že zaradi vseh ostalih znamenitosti primernih za družine, v lanskem letu pa je tam zaživel še Tehnopark Celje. Dve nadstropji znanja in zabave, kjer boste navdušeni vsi! Od majhnih otrok do velikih staršev. 

Zabava in znanje na dveh nadstropjih v središču Celja

Tehnopark Celje se nahaja v že od nekdaj ikonični mestni stavbi Celja, v nekdanji veleblagovnici Tehno Merkator, ki so jo odprli leta 1971. Takrat je bila prva sodobna veleblagovnica v Celju, saj je že imela tekoče stopnice in klimatsko napravo. Tokrat je prenovljena stavba odprla vrata kot park prvi park za spodbujanje znanosti, tehnologije in inovativnosti v Sloveniji.

V Tehnoparku Celje želijo vzpodbuditi zanimanje za znanost in tehnologijo. Obiskovalci boste z obiskom parka pridobili neposredno izkušnjo iz naravoslovja in tehnologij. Pridobili boste zavedanje, kakšen pomen ima razvoj tehnologij za naše življenje in za svet v katerem živimo. Na dveh nadstropjih boste opravljali preizkuse, spoznavali človeško telo, zaplesali z robotkom, se podali v Vesolje in se prepustili svetu iluzij.

V enem letu že več kot 15.000 zadovoljnih obiskovalcev

Pred letom dni, 9. 9. 2020, je Tehnopark Celje odprl svoja vrata obiskovalcem. Z odprtjem znanstveno-zabavnega parka, je Celje pridobilo pomembno turistično točko, ki privablja obiskovalce iz vse Slovenije in sosednjih držav. Tehnopark Celje je v enem letu obiskalo več kot 15.000 zadovoljnih obiskovalcev, ki so s pomočjo interaktivnih vsebin spoznavali znanost in tehnologijo.

Od fizike, matematike in astronomije, do ekologije in prihodnosti

V Tehnoparku Celje boste zagotovo porabili vsaj dve uri. Preizkusov je ogromno, vase pa vas bodo posrkale tudi različne spretnostne naloge, muzej iluzij in govoreči robot. Na vseh točkah vas čakajo animatorji, ki vam bodo pomagali z navodili in nasveti na posameznih postajah.

Ne glede na to, kakšen tip učenca ste, boste iz Tehnoparka zagotovo odnesli kar nekaj znanja in veliko zabave.

V Tehnopark Celje po izjemno izkušnjo

V Tehnoparku verjamejo, da se pravo učenje zgodi izven učilnice, na praktičnih primerih, s poizkusi in z učenjem, ki zajame vse čute. Pri nekaterih nalogah boste lahko tekmovali, pri drugih sodelovali. V parku je tudi kar nekaj postaj, ki so primerne samo za starejše, kjer boste na račun prišli starši, na primer virtualni pohod po deski na vrhu nebotičnika ali simulacija letenja. Na nekaj postajah bo prostora le za najmlajše, na primer trgovina in labirint. Zabave vam zagotovo ne bo zmanjkalo. Za še boljšo predstavo o tem, kaj vse park ponuja, obiščite njihovo spletno stran. 

 

Foto: Tehnopark Celje, Anja Oman

PREBERITE TUDI: 4 ideje za izlet z otroki (po priporočilu Mami blogerk

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.