Ideja za oddih: 5 razlogov, zakaj še v marcu v Cerklje na Gorenjskem

Cerklje na Gorenjskem so majhna občina, a naj vas to ne zavede. V njej se skriva vsaj 100 razlogov za obisk, mi bomo izpostavili le peščico.

1. Smučajte na Krvavcu

Težko začnemo seznam brez očitnega: smučanje na Krvavcu. Še cel marec bo smučišče zagotovo obratovalo in časa za vijuganje po belih strminah bo dovolj. Krvavec je priljubljeno slovensko smučišče, primerno za začetnike in tiste, ki smučanje obvladate. Za sprostitev po smučanju pa priporočamo obisk savne in jaccuzzijev v Hotelu Silvester.  Cerklje na Gorenjskem

2. Spijte kavico na Gradu Strmol

Od dvanajstih srednjeveških dvorcev na območju današnje cerkljanske občine je grad Strmol edini, ki se je ohranil vse do danes. Grad hrani bogato zbirko historičnega pohištva, slik in drugih antikvitet. Park je opremljen s fontano in baročno plastiko, prineseno z nekdanjega gradu Zalog pri Moravčah. Na gradu lahko spijete kavico in se sprehodite po sobanah ter parku.

3. Obiščite čebelarski muzej

V zasebnem čebelarsko-kmečkem muzeju vas bodo z veseljem popeljali po zgodovini razvoja čebelarstva. Ogledate si lahko različne predmete, ki so jih nekoč uporabljali čebelarji za pridobivanje medu. Z razstavljenimi predmeti, kot so lončeno posodje in drugi uporabni predmeti ter čevljarski pripomočki, se predstavlja tudi tradicija življenja nekoč. Skozi sobe v obnovljeni stari hiši vas bo skozi čas vodila bogata zbirka čebelarstva in kmečkega orodja.V muzeju je lično urejena prodajalna, kjer se kupijo različne vrste domačega medu, propolis, cvetni prah, medeno žganje in izdelki iz čebeljega voska.

4. Nadihajte se svežega zraka

Cerklje na Gorenjskem so odlična izhodiščna točka za številne pohode. Povzpnite se na Kriško planino, Štefanjo goro ali planino Dolga njiva. Obiščite Dom na Gospincu ali Dom na Krvavcu. Opazujte ptice, sprehodite se med mestnimi znamenitostmi ali pa se podate do ribnikov Lahovče in Češnjevek. Po vseh aktivnostih pa priporočamo oddih v Hotelu Silvester, kjer si lahko privoščite wellness razvajanje v dvoje. 

5. Razvajajte se v wellnessu hotela Silvester

Kako se sliši VIP oddih za 2 z jacuzzijem, finsko in turško savno in knajpanjem? V hotelu Silvester lahko po ugodni ceni najamete sobo in ostanete več dni, ali pa zgolj najamete wellness za 2 uri in uživate v romantiki.  Preverite tukaj.

Verjamemo, da bi v Cerkljah radi preživeli več dni, si izposodili kolo, skuter ali avto, igrali biljard in okusili tradicionalno hrano. Vse to in še več lahko po ugodni ceni doživite v Hotelu Silvester. Priporočamo! Preverite ponudbo TUKAJ. 

 

Foto: Megabon, Unsplash

PREBERITE ŠE: Pula: 5 odličnih idej, kaj tam početi, ko niste v morju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.