Pula: 5 idej, kaj tam početi

Pula, hrvaški Rim. Vsaj kar se koloseja, oziroma arene tiče. To priljubljeno hrvaško mesto pa v rokavu skriva še nekaj razlogov za obisk.

Arena

Ob obisku Pule nikakor ne moremo preskočiti njihove arene, amfiteatra iz prvega stoletja, ki vam bo za trenutek dal občutek, da ste se znašli v Rimu. Pravzaprav je to tudi fizično precej nemogoče, saj se imenitna zgradba dviguje prav skozi glavno obmorsko žilo in jo je nemogoče spregledati. Pogled na areno je osupljiv. Vsakič znova. Puljski “kolosej” je namreč šesti po velikosti na svetu in eno najbolje ohranjenih prizorišč gladiatorskih bojev. Puljska Arena je danes prizorišče številnih poletnih prireditev, poleg odmevnih koncertov pa gosti tudi filmski festival.

Rimski ostanki

Seveda je Arena eden najmogočnejših, a še več jih lahko najdete po vsem mestu. V mestu je tudi Avgustov tempelj iz rimskih časov, posvečen prvemu rimskemu cesarju Avgustu. Sprehodite se še do Sergijevškega slavoloka zmage, zanimiv pa je tudi Kaštel, obrambna trdnjava ob obali, zgrajena v času tridesetletne vojne.

VANDRAJ priporoča: hedonističen oddih v hotelu Pula (ponudbo preverite TUKAJ)

Festivali

Pula gosti številne festivale, ki niso omejeni zgolj na Areno. Med bolj priljubljenimi sta Dimensions Festival, ki se bo odvil med 30. 8. in 2. 9. in Outlook Festival, ki ga letos lahko ujamete med 6. in 9. septembrom.

PRIPOROČAMO: Prestiž v Puli – Villa Oasiss

Bližina Kamenjaka in Brionov 

Če že pridete do Pule, bi bil greh, da ne skočite še na Kamenjak. To je eden najlepših sredozemskih polotokov na jugu Istre. Leži kakšnih 10 kilometrov od Pule in ima 30 kilometrov obale, skritih turkiznih zalivčkov, klife in neomejene možnosti zabave. Priporočamo tudi izlet do Brionov. Brionsko otočje je skupina 14 otokov z izjemnimi naravnimi lepotami – na Malih Brionih si lahko ogledate predstavo v gledališču Radeta Šerbedžije, v Veliki otok pa se je zaljubil že jugoslovanski predsednik Tito! Ta je v svoji poletni rezidenci gostil številne tuje državnike in znane osebe, ki pa so mu v dar prinesli številne eksotične živali, ki se še danes sprehajajo po safari parku. Na Brionih torej lahko vidite tudi zebre!

PREBERITE ŠE: Kamenjak: 7 razlogov, zakaj je vreden obiska

Vinske in kulinarične ture

V mestu je tudi kup finih gostiln s svežo morsko istrsko in italijansko hrano, priporočamo tudi vinsko turo, tisti, ki bi noč radi podaljšali do zore, pa imate na voljo nekaj klubov, kamor se mladina hodi zabat tudi z vseh bližnjih istrskih letovišč. 

VANDRAJ priporoča: hedonističen oddih v hotelu Pula (ponudbo preverite TUKAJ)

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Izlet: S kolesom iz Premanture na Kamenjak do odtisov dinozavrov

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.