Intervju s simpatičnima Štajerkama, ki sta s ponesrečenim dopustom nasmejali celo Slovenijo

Skoraj da ga več ni Slovenca, ki ne bi slišal za ponesrečen dopust Vite in Mateje, simpatičnih štajerskih instagramerk, ki sta že drugo leto zapored rezervirali počitnice na ne najbolj sanjski lokaciji, če se milo izrazimo. Ker sta dopust plačali vnaprej in ker bi zadnjo sekundo težko dobili kaj drugega, sta se odločili, da bosta iz vsega skupaj naredili foro. In sta jo! Smejali smo se do solz!

Mateja Hojnik in Vita Starman, kako bi se predstavili tistim, ki vaju še ne poznajo?

Mateja: Sem Mateja, ustvarjam pod imenom Ljubki dom. Obožujemo dekoracijo, sestavljanje pohištva, modo, pozitivne, nasmejane ljudi… Vita Starman

Vita: Sem Vita Starman. Stara sem 33 let in prihajam iz Maribora. Zadnja 3 let ustvarjam profil Mama kuha, na katerem se najde vse, ker to sem jaz. Ogromno stvari me zanima, ljubim življenje in v njem uživam. Obožujem svoje delo, ki mi dopušča kreativo, obenem pa sem najraje na svetu mama svojima deklicama. Na svoji poti sem najbolj ponosna na ljubeč odnos, ki sem ga zgradila s seboj skozi leta in to s svojimi sledilkami delim na svojih kanalih. Carpe diem! 🤍

Kje sta se spoznali?

Mateja: Spoznali sva se v moji Facebook skupini, ki sem jo takrat ustvarila. Vita je v njej nekaj prodajala, jaz sem to kupila, se zapeljala pred njen blok in ko sva se tam zagledali, sva si padli v objem (smeh), takoj začutili to pozitivno energijo, takoj sva se “zaštekali”.

Vita: Tako. Potem sem prišla k Mateji na kavo in še danes hodim vsak dan. Že slaba štiri leta. Ta trenutek spet. (obe smeh)

Kaj vaju druži?

Vita: Vrednote, nagajivost.

Mateja: Isto energijo imava in smisel za humor, radi se šaliva, tudi na svoj račun, ceniva male stvari.

Vita: Zares sva prijateljici. Ne samo na Instagramu. Veva, da sva tu ena za drugo, si pomagava, ne glede na vse.

Mateja: Yes!

Že drugo leto zapored sta imeli precejšnjo nesrečo z izbiro dopustniske destinacije. Kje se je zalomilo? 🙂

Mateja: Zelo pozno smo se spomnili, da bi šli skupaj na dopust. Ko smo iskali apartmaje, je bilo že vse zasedeno ali noro drago. Gledali smo vsak dan in končno našli neko opcijo, tri tedne preden smo šli na dopust. Ker smo se bali, da bi nam tudi te hiške nekdo vzel, smo hitro rezervirali in vse plačali. Malo smo površno brali komentarje na Bookingu, priznava. Padli sva na fotografije, ki so izgledale čudovito. Urejena plaža, super lokacija, bazen, bar.

Vita: Pirovac so vsi priporočali kot super družinsko destinacijo. Pa ni, za vozičke ni. In res, plaža in sprednji del kampa sta bila lepa. Tudi ko sva spoznali potem lastnike hišk na tem delu, je bilo lepo, zadaj pa je bila drugačna zgodba. Zgornji del je namreč kupil tujec, ki mu je očitno vseeno, samo da pobere denar.

Če ste zgrešili dogajanje v kampu, si Vitine in Matejine videe nujno poglejte TUKAJ

Kakšen je bil kamp? Kaj vse je bilo narobe?

Vita: Zgornji del kampa je bil… uff. Kje začeti… Vse je bilo narobe.

Mateja: Bili smo v zadnji vrsti, česar nismo pričakovali.

Vita: Hiške so bile pripeljane od nekje drugje, iz drugega kampa, dvignjene so bile 2,5 metra, spodaj kabli, elektrika…

Mateja: Plinske bombe tudi!

Vita: Voda je puščala, vse je kapljalo pod hiško, kar verjetni niti varno ni.

Mateja: Stopnice so bile polomljene. Bos nisi mogel hoditi, ker si takoj dobil trsko, ograja okoli hiške je imela deščice tako narazen, da bi otrok lahko padel skozi.

Vita: Totalno neprimerno za družino z otroki. Les je bil popolnoma preparel, ves čas smo morali paziti, da se ne bi komu kaj zgodilo. Okolica popolnoma neurejena, blato, povsod ostanki nekega materiala, …

Mateja: Gradbišče.

Vita: Ja, dobesedno. So rekli, da urejajo, ampak zdaj ne morejo, ker je sezona. Ampak niso pa tudi nič spustili cen, da bi mi vedeli in razumeli. Okoli 1400€ na družino nas je prišlo to. Glamping, kot so to oni poimenovali.

 

Vse skupaj vama je uspelo obrniti na pozitivo, čeprav verjetno ni bilo najlažje? Od kod sta črpali dobro voljo?

Mateja: Prvi dan ni šlo. Smo bili vsi kar v šoku. Niti hišk nismo imeli skupaj, čeprav smo rezervirali in plačali iz enega računa. Z Vito sva urejali 3 ure na recepciji.

Vita: In nismo bili edini. Več gostov se je pritoževalo, nekateri so tudi grozili z odvetniki. Generalna slaba volja je vladala. Katastrofa.

Mateja: Ko smo se potem usedli na teraso in zadihali, začeli opazovati vse pomanjkljivosti, pa nismo več imeli druge izbire, kot da se začnemo smejat.

Vita: Naslednji dan sva šli na plažo in videli še tiste avtomobilske sedeže in sem rekla Mateji, naj se vsede, da jo posnamem. In tako se je v resnici vse začelo. In potem smo se v bistvu cel dopust zamotili s tem, da smo ustvarjali te vsebine, se smejali, snemali, namesto, da bi razmišljali, kako težko nam je in da bi znoreli. Res smo se ogromno presmejali.

Mateja: Ja, ni bilo lahko, tudi, ker je bilo potem še slabo vreme…

Vita: Nekateri pravijo, da saj v apartmaju samo spiš. Z majhnimi otroki ni tako. Vsaj pri nas ne. Mi smo v apartmaju preživeli večino časa, ko nismo bili na plaži. Potem pa še slabo vreme, ja (smeh). Terasa je bila čisto mokra, blato povsod. Vsak dan je bilo nekaj novega, nekaj hujšega (obe glasen smeh).

Se vama zdi, da je na Instagramu preveč nerealnega prikazovanja destinacij? Kot je Vita povedala v storiju, bi se celo tukaj z nekaj truda dalo prikazati čisto drugačno sliko?

Vita: Jaz se težko pretvarjam, tudi ne bi se mi zdelo fer, da bi prikrivala resnico. Kar se naju tiče, nimava take izkušnje. Nikoli ne skrivava.

Če ste zgrešili dogajanje v kampu, si Vitine in Matejine videe nujno poglejte TUKAJ

Nesreča za vaju, a sreča za vse opazovalce, ki smo vaju spremljali in se nasmejali do solz. Od kod sta črpali ideje? Kako se vsebinsko dopolnjujeta?

Vita: Ideje so se kar same ponujale, ni bilo treba preveč iskati.

Mateja: Na sami poti do plaže so bili najprej avtomobilski sedeži, nato tisti kup zemlje, …

Vita: In Niko (mož) je imel veliko idej! On je tak amaterski geek, je to potem montiral vse. Oba moška sta sodelovala, super smo se imeli.

Mateja: Že pri zajtrku smo kovali načrte, kaj bomo posneli in kako. Ideje so kar deževale. In ogromno smo se smejali.

Bosta drugo leto namerno poiskali slabo destinacijo, da se bomo spet smejali ali nikoli več?

Vita: Saj je bilo zabavno, ja, ampak, ko sem prišla domov, sem ugotovila, da me je vseeno precej izčrpalo. Nisem se dobro naspala, veliko skrbi je bilo… ne bi ponovila.

Mateja: Ne, drugo leto bomo bolj pametni in bomo prej rezervirali. Res ne bomo šli spet tako.

Vita: Ne, verjetno bomo po dveh takih izkušnjah kar poiskali pomoč pri rezervaciji, pri nekomu, ki ve, kaj in kako. Ker nam tole očtno ne gre. Ne bi šla še enkrat tvegat, ker v tretje se pa ne bi več smejali, ampak samo še jokali. Drugo leto hočem zares dopust.

Kako jima bo usojeno drugo leto, še prej pa, kaj vse se bo dogajalo pri njima čez ostale tri letne čase, lahko spremljate na njunih Instagram profilih.
Matejo na Ljubki dom in Vito na Mama kuha. Priporočamo!

Za konec pa delimo še njun video s čudovitim sporočilom:

 

Foto: Mateja Hojnik, Vita Starman, Vita Starman

PREBERITE ŠE: Potovalni dnevnik za otroke in 9 izletov po Sloveniji za raziskovanje #INTERVJU

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.