Japonska: Šest razlogov za obisk te čudovite države v letu 2019

Japonska že od nekdaj velja za posebno vrsto eksotike, ki privablja turiste od blizu in daleč.

Ni čudno, da se je Japonska v lanskem letu znašla na seznamu najbolj zaželenih turističnih destinacij na svetu. Portal Travel + Leisure jo je imenoval celo za destinacijo leta 2018. In če vam je ni uspelo obiskati v preteklem letu, nič hudega. Še vedno čaka, da pripotujete do nje. In če ne veste, zakaj točno bi si Japonsko zastavili za naslednji potovalni cilj, vam spodaj serviramo razloge ZA.

Od Tokia do Kyota s pogledom na Fuji

Zapeljite se s hitrim vlakom iz glavnega mesta do čarobnega Kyota. Med potjo boste lahko uzrli vrh čudovite gore Fuji. Ikonično podobo vulkanskega stožca, ki se ponosno dviguje nad mestom, krasi snežena kapa. Potovanje mimo nje s hitrim vlakom je že samo po sebi neverjetna izkušnja. Na goro pa se lahko tudi povzpnete in doživite pravo gorsko pustolovščino z dih jemajočim razgledom.

Češnjevi cvetovi spomladi

Japonska je znana tudi po čudovitih prizorih cvetenja neštetih češnjevih dreves. Če boste Japonsko obiskali spomladi, boste lahko občudovali neverjetne razglede ter doživeli hanami. To je običaj, ko japonske se družine skupaj odpravijo v češnjeve parke in občudujejo cvetenje dreves. Slednja imajo v japonski kulturi tudi izredno pomembno simboliko minevanja življenja.

Mačji otok

Japonska je znana po svojih neštetih otokih, med njimi pa še posebej izstopa Tashirojima. Otok, na katerem stanuje 100 prebivalcev, je znan tudi kot Mačji otok. Na njem namreč domuje precej več mačk kot ljudi. Vsi ljubiteljih teh prikupnih živali tako lahko odpotujete na otok in se družite z otoškimi mačkami, ki po japonskem vraževerju simbolizirajo srečo.

PREBERITE ŠE: 11 pravil bontona, ki jih morate poznati, preden obiščete Japonsko

Bambusov gozd

Gozdovi so prostor, kjer si lahko verjetno lahko najbolj efektivno spočijemo misli. Še poseben čar pa ima bambusov gozd. Obiščite Sagano Bamboo Forest, kjer lahko občudujete visoka zelena stebla, med katerimi se vijejo neskončne poti. PO njih se lahko sprehodite ter naberete novih energij, ki jih ponuja ta neverjetna okolica.

Japonska kulinarika

Gotovo ob besedi Japonska pomislite tudi na sushi, a ta ribja jed ni edina, ki jo je na Japonskem vredno preizkusiti. Umetnost japonske kulinarike boste odkrili tudi skozi druge jedi. Predvsem gre za filozofijo preprostosti in zapletenosti ob enem. Vsekakor boste nad okusi navdušeni, pred obiskom države pa si preberite, kako uporabljati jedilne paličice.

1000 let star gozd na Yukushimi

Obiščite otok Yukushima, ki je poln dreves zavidljive starosti. Večina izmed njih je že presegla 1000 let. Eden najbolj znanih gozdov je Shiratani Unsuikyo Ravine, naravni park, kjer se lahko sprehodite med tisočletnimi cedrami, za katere pravijo, da so videle že marsikaj. Sprehod skozi omenjeni gozd je navdušil tudi enega izmed najbolj znanih japonskih režiserjev.

Foto: Unsplash

Priporočamo še:

8 stvari, ki si jih v zvezi s potovanji prisezite za 2019

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.