Vstop v Benetke nič več brezplačen – koliko znaša vstopnina?

Benetke letno sprejmejo več kot 30 milijonov turistov, od sedaj naprej pa bo treba za njihov obisk plačati vstopnino.

Verjetno ste v življenju že videli bližnje Benetke, ki veljajo za enega izmed največjih biserov sosednje Italije. Če ste jih že obiskali, verjetno veste, da mesto vsakodnevno oblegajo trume turistov od blizu in daleč. Če ste rekli kašno besedo alo dve z domačini, veste tudi, da slednje gruče obiskovalcev še kako motijo. In, da množični turizem pošteno škoduje mestu.

Skratka, Benetke nosijo kar zajetno turistično breme. Letno sprejmejo več kot 30 milijonov turistov z vsega sveta. Zato so se lokalne avtoritete odločile ukrepati. Da bi lahko ohranili ta turistični biser ter nekoliko omejili obisk turistov, so se namreč odločili uvesti mestno vstopnino.

Kolikšna bo vstopnina?

Enkraten vstop v čudovite Benetke bo od sedaj naprej plačljiv. Cena obiska bo med letom predvidoma znašala med 2,5 in 5 evrov. Na višku sezone pa bo cena vstopnine poskočila na 10 evrov.

Meseca maja se bo v Benetkah odvil tudi beneški bienale, ki bo najverjetneje začetek obdobja dražjih vstopnin v mesto. Pri vstopninah pa seveda ne gre za kaprico mesta, temveč željo avtoritet, da se Benetke ohranijo za naslednje rodove. Lagunskemu mestu namreč zaradi preobremenjenosti grozi počasno in boleče propadanje. Da se to ne bi zgodilo, morajo biti seveda sprejeti ukrepi, ki bodo, upamo, razbremenili čudovito mesto.

Foto: Unsplash
Vir: Insider

Preberite še:

Intervju: Jaka Komočar, Mariborčan, ki več kot 250 dni na leto preživi na potovanjih

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.