Jezera blizu Ljubljane, primerna za poletno osvežitev

Poletje je tu v vsej svoji veličini, s tem pa tudi iskanje primernih kotičkov za ohladitev. Jezera, reke ali bajerji, samo da je osvežitev blizu. Za vas smo pripravili seznam, s katerim bodo jezera blizu Ljubljane še bliže.

Zbiljsko jezero

Zbiljsko jezero je verjetno prvo, ko pomislimo na jezera blizu Ljubljane. Znano je po labodih in idiličnem lokalčku ob jezeru. Obkrožen z gozdovi bo poskrbel za veliiiiko sence in svežega hladnega vetra, hkrati pa za vrsto športnih aktivnosti ob jezeru.

Namig: Plavanje po celotnem jezeru sicer ni priporočljivo, saj je jezero globoko in nepredvidljivo, je pa možno pri avtokampu.

Podpeško jezero

Jezero se nahaja pri istoimenski vasi na jugu Ljubljanskega barja, le nekaj kilometrov oddaljeno od centra Ljubljane. S svojimi 51 metri globine je zagotovo odlična izbira za skok v vodo, ki se poleti ogreje tudi do 25°C. Na obali jezera je urejeno kopališče, po osvežilnem plavanju pa se lahko okrepčate v bližnji restavraciji.

Namig: avto raje parkirajte pri gasilskem domu ali za avtobusno postajo, da se izognete iskanju parkirišča pri jezeru.

Iški Vintgar

Iški vintgar ni jezero, a je tako priljubljena točka osvežitve, da ga nismo mogli izpustiti s seznama. Tu je kopanje mogoče v enem od številnih tolmunov reke Iške. Le kratek sprehod od parkirišča pri gostilni in osvežitev v turkizni hladni vodi bo odgnala vonj po vročih mestnih ulicah.

Namig: V kolikor vam čas dopušča, Iški Vintgar raje obiščite med tednom, ter se tako izognite številnim obiskovalcem, ki se sem odpravijo za vikend.

Rakitniško jezero

Privoščite si poživljajoč oddih na ugodni klimi krimskih gozdov ter se tako pripravite na izzive novega tedna. Po kopanju v prijetno hladni vodi jezera Rakitna, se lahko odpravite na sprehod po eni od okoliških poti. Izhodišče za krožno sprehajalno pot, ki vas popelje skozi naselje idiličnih počitniških hišic ter vaško jedro, se nahaja tik ob jezeru, po končanem krogu pa si lahko privoščite prigrizek v bližnji restavraciji.

Namig: za bolj športno doživetje, se lahko s kolesom odpravite na vrh Krima.

Foto: Shutterstock

jezera blizu Ljubljane, jezera blizu Ljubljane 

Preberite še: Ideja za osvežujoč poletni izlet: Dolina reke Soče in slap Kozjak

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.