Kaj bo omogočala aplikacija za odkrivanje Slovenije?

Turistična zveza Slovenije je zasnovala mobilno aplikacijo – digitalnega turističnega vodiča za domače in tuje obiskovalce z namenom približati znamenitosti in lepote Slovenije čim večjemu krogu ljudi.

Turistična zveza Slovenije je skupaj z agencijo Emporij začela s projektom digitalizacije. Prvi korak je digitalni vodič po Sloveniji (Slovenia Travel Guide), aplikacija v slovenskem in angleškem jeziku z vgrajenimi Googlovimi zemljevidi.

Aplikacija bo uporabljala geolokacijo uporabnika in na mobilnih napravah prikazovala interesne točke, ki so v njegovi bližini. Vsebovala bo različne interesne točke, od naravnih do kulturnih znamenitosti, hotelov, gastronomije, športnih aktivnosti do dogodkov, ki se dogajajo v okolici. Aplikacija bo predstavljala slovenske kraje in njihove zanimivosti. Vsebina bo uredniško oblikovana, med drugim bodo v aplikacijo vnašali tudi informacije o aktualnih prireditvah in prometne informacije.

Uporabnik bo tako lahko med samim sprehodom pregledal, kaj je zanimivega v njegovi bližini. In uporabil navigacijsko vodenje do izbrane točke kar znotraj aplikacije. Izbrane točke si bo lahko shranil tudi med priljubljene, jih obiskal kdaj drugič ali večkrat.

Aplikacija, ki bo ponujala organizirane izlete po Sloveniji

Cilj aplikacije je, da bi Slovenci in tujci bolje spoznali Slovenijo. TZS namerava v kratkem punuditi tudi organizirane izlete po Sloveniji. Informacija o teh bo prav tako vključena v aplikacijo, je na novinarski konferenci povedal Pavle Hevka, novi predsednik Turistične zveze Slovenije.

Uporabnik si bo tako v nekaj preprostih korakih lahko sestavil izlet po želji. V prvih korakih bo določil, za kako dolg izlet gre (dan, dva, tri itd), katera regija v Sloveniji in aktivnosti ga zanimajo, sistem pa mu bo sestavil nekaj predlogov itinerarjev različnih poti z znamenitostmi, aktualnimi dogodki in gastronomskimi predlogi. Več o tem, kdaj bo aplikacija na voljo, bo znano kmalu.

Foto: Turistična zveza Slovenije

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.