Kalabrija je ena od dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo. Leži na polotoku na jugu italijanskega škornja, ujeta pa je med dve morji. Na zahodu jo obdaja Tirensko morje, na vzhodu Jonsko, na jugu pa jo Mesinska ožina loči od Sicilije.

Kalabrija v enem stavku? Toplo podnebje, čudovito morje, skalne obale s peščenimi plažami, skrivnostna pogorja v notranjosti, bogata zgodovinska dediščina in tradicionalna kulinarika, ki navdušujejo na vsakem koraku.

V Kalabrijo z Megabonom: povratni let in nočitve z zajtrkom – klik na ponudbo.

Od lepih plaž, do pogorja in očarljivih starih mestnih jeder

Kalabrija je razgibana gričevnata dežela in ponuja razglede, ki vzamejo dih. Ima prostrane plaže, neokrnjeno naravo, očarljiva stara mesteca in izvirno kulinarično izkušnjo. Njeno dušo zaznamujeta gostoljubnost domačinov in bogata zgodovina, ki sega od antičnega Homerjevega Odiseja do enega najbolj znanih svetovnih modnih oblikovalcev, Giannija Versaceja.

Kaj si ogledati? Všeč vam bo srednjeveško mestece Tropea, ki leži na strmi pečini. Tu in v okolici mesta najdete tudi najlepše plaže Kalabrije. Ogledate si lahko tudi mesto duhov Pentedatillo, najstarejše zapuščeno mesto v Italiji. V Kalabriji boste čutili tudi močne vplive antične Grčije. Večina najbolj poznanih kulturnih znamenitosti leži v Area Grecanica. Glavno mesto Kalabrije je Catanzaro, največje pa Reggio Calabria. Ogleda vredni so še Gerace, Bova, Pizzo, Scilla, Chianalea … Vsekakor pa si poglejte tudi naravna bisera, nacionalna parka Sila in Aspromonte.

Kalabrija, evropski Karibi, kjer želve valijo jajca

Konici italijanskega škornja zaradi dolgih in divjih peščenih plaž, kjer je voda turkizna in pesek bel, pogosto rečejo kar evropski Karibi.

Obala Kalabrije vas bo navdušila tudi, če obožujete želve! Junija namreč tu začnejo jajca valiti želve kareta kareta, ogrožena in redka vrsta. Avgusta, ko se izvalijo, pa male želve prvič odplavajo v morje. Območje želv se razteza od Capo Bruzzano do Melito di Porto Salvo. Če jih želite videti, se lahko pridružite organiziranim ekološkim izletom, pri čemer pazite, da se obnašate odgovorno in ne motite njihovega naravnega vedenja ter jih ne ogrožate.

KALABRIJA: Odlična Megabon ponudba štirih nočitev z zajtrkom in povratnega leta iz Benetk – več TUKAJ.

FOTO: Shutterstock. Megabon

PREBERITE ŠE: Cinque Terre: Romantičnih 5 italijanskih vasic ob morju, ki jih morate doživeti

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.