Kam za novo leto? Na prav posebno ulico v Novem Sadu

Znano je, da je Novi Sad eden najpopularnejših mest na Balkanu, ko iščemo dobro zabavo. Tisti, ki pridejo v Novi Sad z namenom, da se bodo predajali divjim in nepozabnim žurom, vedno povprašajo, kje je ulica Laze Telečkega. Ta znamenita ulica se nahaja v središču mesta, le nekaj korakov od glavnega trga, v peš coni. Na njej je ogromno barov, kavarn in klubov, v vseh pa te vedno pričaka dobra glasba, ki si jo v tistem trenutku zaželiš. In prav zaradi raznolike, pestre izbire lokalov in njihove glasbe je ulica unikatna ter posebna. Seveda gre za eno najbolj priljubljenih zbirališč mladih v Novem Sadu, kot tudi arhitekturno bogato mojstrovino. Ime je dobila po priznanem gledališkem igralcu Lazi Telečkom.

Ulica sicer najbolj zaživi med vikendi, vendar ni razloga, da njenega vzdušja ne bi mogel doživeti tudi med tednom, saj energija mladosti na ulico vstopi prav vsak večer.

Nočno življenje v omenjeni ulici je postalo simbol mesta in ne gre se čuditi, da mnogim gostom, ki pridejo v Novi Sad, ostane v najlepšem spominu. Tukaj boš našel tudi pestro kulinarično ponudbo, od pleskavic, čevapčiče, ražnjičev do girosov in hitre prehrane.

In kdo so glavni na ulici?

Pub Lazino Tele je obdan s številnimi drugimi bari in klubi. Notri vrtijo rock glasbo, torej za rockerje predstavlja najpomembnejši nočni hram.

Klub Cuba Libre prireja vroče zabave že več kot deset let. Takrat ga je zaznamovala karibska glasba, danes pa vabi s sodobnimi zvoki, svetlobnimi učinki ter impresivno listo dj-jev, ki jih gosti. Še vedno je v tem klubu mogoče s pomočjo glasbe odpotovati v tople kraje, pogreti dušo in telo ter se ohladiti z najboljšimi koktajli. Tu točijo tudi najboljši rum v mestu.

Klub Cactus je eden izmed najbolj poznanih klubov na ulici zabave, vrtijo pa raznovrstno sodobno glasbo.

MEGABON priporoča // Silvestrovanje v Novem sadu po izjemni ceni!

novi_sadshutterstock_476497771

PREBERI še // Tri ideje za silvestrovanje, ki stanejo manj kot 33 evrov

Še drugod po mestu

Le nekaj metrov stran od razvpite ulice Laze Telečkega, se nahaja Kafana kod Čika Jove. Gre za eno najboljših boemskih in staromestnih kavarn. Gre za kraj odličnega nočnega utripa s kvalitetno glasbo in vrhunsko pijačo v prelepem interierju.

Kavarna Moja Kafanica, ki je nekoliko oddaljena iz centra mesta, oživlja čas in duh preteklosti iz pričetka 20. stoletja. Gre za edinstveno kavarno v Novem Sadu, saj s svojim ambientom in domačo atmosfero preprosto zagotavlja prijetne trenutke.

Eden izmed najbolj prepoznavnih klubov v mestu pa je vsekakor Muzej. Ta se nahaja v Petrovaradinski trdnjavi. Tukaj organizirajo najrazličnejše tematske zabave. Temperaturo ozračja znajo ogreti tudi plesalke, noči pa popestrijo tudi drugi gostje, kot recimo čarodeji z zanimivimi triki. In ne, ne govorimo o Cirkusu, temveč o Muzeju!

MEGABON priporoča // Silvestrovanje v Novem Sadu po izjemni ceni

Na mestni trdnjavi se nahaja tudi klub Đava, ki je priljubljeno mesto za nekoliko starejše obiskovalce.

In še eden izmed najlepših in najstarejših lokalov v Novem Sadu, ki ga je vredno obiskati – Dva galeba. Njihov glavni moto je: »Vsaka noč je boljša od prejšnje«

Torej, če te mika odlično nočno življenje in razmišljaš, kam bi zavil, je Novi Sad vsekakor kraj, kjer te bo pričakal obilen in nepozaben nabor klubov, barov, pubov in navsezadnje zakajenih kavarn. Novo leto se približuje in odločitev zabave za novo leto v Novem Sadu je vsekakor na mestu.

novi_sad_shutterstock_328583132-1

Vir: www.maxibasketballnovisad2016.com

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.