Benetke so super destinacija za en dan ali za krajše vikend pobege. Bi jih radi obiskali pa se vam je zataknilo pri tem, kje pustiti avto? Izbrali smo najboljše lokacije, če ne veste, kje parkirati za obisk Benetk?

Benetke so mesto pešcev in gondol. Parkirati za obisk Benetk, vemo, je svojevrsten podvig. Ker je potrebno upoštevati več dejavnikov. Ceno pa tudi oddaljenost od mesta oziroma, kako se potem odpraviti v same Benetke. Boste parkirali na celini ali pred vstopom v mesto?

Kje parkirati za obisk Benetk – najbližje opcije

Parkirate lahko na robu mesta, v parkirni hiši Tronchetto. To je umeten otok, ki je bil narejen prav za parkiranje. Na voljo ima 3.500 parkirnih mest za avtomobile, avtobuse in avtodome. Izvoz boste zasledili že na poti proti Benetkam. Tukaj boste zagotovo našli svoje mesto. Zavedajte pa se, da boste za dan parkiranja odšteli vsaj 21 evrov.

Parkiranje na milimetre

Največ boste odšteli za celodnevno parkiranje (30 evrov) na trgu Piazzale Roma, ki ima kar nekaj najdražjih parkirnih hiš, saj je zadnje postajališče za vsa vozila, ki želijo v mesto.  Garažne hiše tukaj imajo precej različne cene, nekje se plača za 24 ur, nekje na uro. Cene pa so odvisne tudi od same lokacije garažne hiše. In nikar ne bodite presenečeni, če boste morali ključe pustiti v avtu ali pa če boste parkirali na milimetre.

Glavna turistična sezona? Kje parkirati za obisk Benetk takrat?

Parkirna hiša San Giuliano (Mestre)  se nahaja v predmestju Benetk. Je cenejša (12 evrov na dan) kot parkiranje tik pred Benetami, a ne tako pripravno. Do mesta se boste morali pripeljati z avtobusom. Še posebej v glavni turistični sezoni se vam bolj splača parkiranje na celini.

Za cel dan tudi za 5 do 10 evrov

Toliko boste odšteli, če boste parkirali v kraju Punta Sabbioni. Tukaj lahko avto parkirate za cel dan zgolj za 5 do 10 evrov. Lahko ga pustite tudi več dni, če v Benetkah prespite. Od tukaj pa z njihovim javnim prevozom, vodnim avtobusom vaporettom, odplujete v Benetke direktno na trg San Marco. Na poti tja ali nazaj lahko plujete tudi na otok Murano. Iz otoka Murano pa na otok Burano in nato v Punta Sabbioni. Več o vaporettih, voznih redih in cenah vozovnic pa TUKAJ. Tako se boste izognili prometnim zamaškom ter si po poti ogledali še otoka Burano in Murano. In ker boste v mesto pripluli v bližino trga San Marco, boste doživeli eden lepših pogledov na mesto z morja.

Najceneje na letališču

Če želite najcenejše parkiranje, potem pustite vozilo na letališču v Benetkah. Za cel dan parkiranja boste odšteli 4,50€. Do Benetk pa se boste morali pripeljati z avtobusnim prevozom, ki pa je zelo dobro urejen.

Zakaj ne bi prespali?

Vemo, da Benetke niso nikoli prazne. Manj gneče je resda jeseni in pozimi. Idealen čas za obisk je ravno sedaj. Premislite tudi, da bi kar prespali, vsaj eno noč. Zavoljo romantike pa tudi iz praktičnosti. Benetke večinoma obiščejo enodnevno turisti in ti mesto zasujejo od dopoldneva do nekje šestih popoldne. In takrat so že skorajda prazne. Če vas ta opcija zanima, si ugodne ponudbe lahko ogledate TUKAJ..

 

Foto: Pixabay

Preberite še: Benetke: Kako (brezplačno) do najlepšega razgleda v mestu?

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.