Kostarika: Rajski oddih ob Karibskem morju (+ ugodna letalska vozovnica)

Kaj pa če bi si že danes zagotovili novo dogodivščino na Kostariki, ki se je boste lahko veselili ob meglenih dneh?

Države Latinske Amerike postajajo vse bolj turistično dostopne. Predvsem vse bolj vroča destinacija postaja Kostarika. Sicer že od nekdaj slovi po čudovitih plažah, dih jemajočemu naravnemu bogastvu in pestrem živalskem svetu. Sploh pa, kaj je lahko lepšega kot doživeti Karibsko morje in deževni gozd na enem dopustu?

Povratni let lahko s klikom na to povezavo zagotovite že za 577 evrov. V preprostem brskalniku pa lahko tudi izberete termin, ki vam najbolj ustreza.

Ko se bo tu pričela jesen, tako lahko skočite v tople kraje. Na Kostariki se boste zagotovo naužili sonca in morja. Prav tako se boste navdušili nad neverjetno naravo ter pestrim živalskim svetom. Tu namreč živijo prikupni lenivci, tukani, tapirji in mnogo vrst opic ter drugih divjih živali. Z njimi se lahko po bližje srečate tudi v katerem izmed rezervatov. O enem izmed njih si lahko preberete tukaj.

Ko se boste naužili poležavanja pod palmami in naplavali v kristalno čistem morju, priporočamo tudi ogled tamkajšnjega naravnega parka z vulkanom. Tistim, ki se ne bojite višine, bo Kostarika ponudila tudi čudovito izkušnjo hoje po visečih mostovih nad džunglo. Nad njo se lahko spustite tudi po zip-linu, seveda pa boste nad njo očarani tudi, če jo raziskujete na trdnih tleh. Seveda je obvezen tudi postanek v največjem in glavnem msetu Kostarike. V San Joseju sicer ne prebiva večina prebivalstva, je pa glavno središče, kamor se večina prebivalstva dnevno vrača na delo.

In če se slučajno malce zdrznete ob omembi Latinske Amerike, naj vas pomirimo. Kostarika je za razliko od svojih sosednjih držav znana po svoji stabilni politiki ter visoki izobraženosti svojih državljanov. Zato se lahko tja odpravite tudi tisti, ki s potovanji po daljnih krajih še nimate izkušenj.

Foto: Shuttertsock

Preberite še:

Palau: Slovito jezero z več kot 600 000 meduzami zopet odprto za turiste

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.