Dunaj: skrita mesta, ki jih ne smete zamuditi!

Dunaj je eno od najlepših mest v Evropi, med drugim je namenjeno raziskovanju, fotografiranju in uživanju v vseh letnih časih.

Od festivala hrane do glasbenega festivala, doživite pomlad v mestu neverjetne zgodovine in čudovite akustike. Dunaj vas nikakor ne bo razočaral.

Poleg znanih krajev, ki ste jih zagotovo že obiskali, kot so palača Schönbrunn, cerkev sv. Stefana, Mozartova hiša in slavni dunajski živalski vrt, si oglejte nekaj drugačnih mest, ki jih lahko na Dunaju obiščete naslednjič.

Ste navdušeni nad Mozartovimi kroglicami in Sacherjevo torto? Vas zanima vse, kar je povezano z Avstrijo? Rezervirajte tečaj kuhanja z dunajskimi foodiji. Ti lokalni ljubitelji dobre in tradicionalne hrane organizirajo tečaje za večje ali manjše skupine ljudi, cene pa se gibljejo od 36 € do 112 €, odvisno od tega, kaj se želite naučiti in kako dolgo želite kuhati.

Specite dobro znani jabolčni zavitek ali tradicionalne avstrijske piškote ter spoznajte nove ljudi, dunajsko kulturo, hrano in navade.

Hundertwasserhaus in Palmenhaus

Če želite navdušiti svoje Instagram sledilce, morate obiskati Hundertwasserhaus – nenavadno pisano stavbo, ki vašo pozornost pritegne s svojimi barvami in nenavadno fasado. Stavba je bila zgrajena leta 1985, zgradil jo je avstrijski umetnik Friedensreich Hundertwasser, in se nahaja tik ob muzeju Kunst Haus Wien, kjer si lahko ogledate vsa dela tega avtorja.

Palmenhaus v palači Schönbrunn je čudovit botanični paviljon, ki se nahaja sredi parka Schönbrunn. Tu lahko v različnih prostorih doživite več klimatskih con, ki so povezane s tunelom podobnimi prehodi. Sprehodite se po džungli sredi mesta in se sprostite v oazi miru, tišine in tropskih rastlin. Cena za odrasle je 6 €, rastlinjak pa je odprt od 9.30 do 18. ure. V bližini se nahaja tudi znan dunajski živalski vrt, po katerem slovi Dunaj, in ponuja vse, od tematsko vodenih tur do hranjenja slonov, arktičnih volkov in koal!

Za dobro hrano predlagamo obisk Palmenhaus Burggarten, kjer v prekrasni stavbi s palmami in eksotičnimi drevesi lahko poskusite tradicionalno austrijsko ali a la carte ponudbo. A velja poudariti, da čar tega kraja ni le v hrani, temveč v notranjosti restavracije. Tukaj lahko uživate v kosilu s pogledom na park ali v notranjosti, ki je podobna rastlinjaku in polna palm ter razlitih dreves. To posebno mesto niso sanje samo instagramerjev, ampak tudi vsakega arhitekta in oblikovalca!

Če se odločite za potovanje na Dunaj, ne čakajte, pokukajte na Megabon in rezervirajte svoj let ali izkoristite do kar -53 % popusta za bivanje na Dunaju!

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Eva Jurko, ki živi v New Yorku: “Spomnim se, da sem zadnjo noč pred odhodom na tihem prosila, da let odpovejo.” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.