Šrilanka: Kdaj bomo lahko ponovno potovali na otok?

Šrilanka je pred slabim mesecem doživela hudo katastrofo.

Datum letošnje velikonočne nedelje je zaznamovala tudi huda tragedija. Šrilanka je bila močno prizadeta zaradi bombnih napadov na več tamkajšnjih hotelov hkrati. Teroristični napad je šokiral svet, v njem pa je umrlo več kot 300 ljudi. Med njimi se je končalo življenje tudi treh od štirih otrok najbogatejšega Danca, Andersa Holcha Povlsena, večinskega lastnika podjetja ASOS.

Poleg smrtnih žrtev je bilo tudi več ranjencev, na sicer neizmerno turistični Šrilanki pa so zavladali kaos, strah in žalovanje. Zaradi nevarnosti ponovnega terorističnega napada, so oblasti začasno odsvetovale obisk otoka. Priljubljena počitniška destinacija bo tako potrebovala kar nekaj časa, da si opomore.

Po napadih smo iz medijev lahko slišali, da obisk otoka ni priporočljiv, razen če gre za neizogibno situacijo, kjer morate destinacijo obiskati iz neturističnih razlogov. Kot je za Telegraph povedal Lloyd Figgins, predsednik turistične organizacije Trip, bo tragedija na otoku pustila trajne posledice. Odsotnost turistov pa naj bi Šrilanko tudi dolgoročno finančno prizadela.

Počitnice na Šrilanki?

Čeprav je od nesreče minilo že nekaj tednov, obisk Šrilanke še vedno ni priporočljiv. V primeru, da imate v kratkem rezerviran termin počitnic na omenjeni destinaciji, šrilanške oblasti priporočajo, da skupaj z letalskimi družbami in turističnimi agencijami poizkušate prestaviti ali odpovedati termin. Marsikatera agencija je namreč pripravljena tudi vrniti denar.

Kdaj bo otok ponovno varen za obisk pa zaenkrat še ni znano, saj se oblasti bojijo umakniti opozorilo, preden temeljito raziščejo primer.

Foto: Unsplash

Preberite še:

Dunaj: skrita mesta, ki jih ne smete zamuditi!

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.