Lonely Planet je objavil nov članek, kjer je predstavljeno, zakaj bo Slovenija v letu 2021 nosilka naziva Evropska gastronomska regija.
Slovenija kot gastronomska regija privlačna za tujce
Kot pravijo v Lonelyju, je Slovenija že zaradi svoje strateške geografske pozicije odlična destinacija in gastronomska regija za preizkušanje kulinaričnih dobrot. Članek opisuje pot do naziva Evropske gastronomske regije za leto 2021. Projekt EGR 2021 je usmerjen v povečevanje kakovosti življenja, vključuje priložnosti za izobraževanje na področju zdravega in sonaravnega bivanja ter trajnostnega razvoja gastronomije.
“Hrana z vrta na mizo”
Sam projekt krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije ter ustvarja sinergijo z lokalnim okoljem oziroma kulturami. V članku je še posebej opisana barvita kultura in gastronomija ter nov koncept »Green Cuisine«. Pišejo o tem, kako blizu nam je princip prehranjevanja “z vrta na mizo”, ki za nas morda res velja za nekaj precej samoumevnega, a čez meje temu nikakor ni tako. Izpostavljena je tudi nova spletna stran, posvečena slovenski gastronomiji TasteSlovenia.si, kjer je moč zaslediti butične zgodbe ustvarjalcev slovenske gastronomije.
Članek lahko na Lonely Planetu v celoti ujamete tukaj.
Foto: Unsplash