Luksuzno letalo v art deco stilu

Z zasebnimi letali se ponavadi srečujemo le v novicah o življenju zvezdnikov, pomembnih politikov in drugih bogatih veljakov in za večino zemeljske populacije ta veljajo za simbol nedosegljivega luksuza.

Pred nekaj dnevi je letalski velikan Embraer razkril novo luksuzno letalo, katerega dizajn prekaša vse dosedanje modele zasebnih letal. Njegova notranjost je moderna manifestacija luksuza dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki jo sestavlja oprema v art deco stilu. Zunanjost letala je odeta v žlahtno temno modro barvo z belimi črtami, ki ponazarja luksuzno poslovno opravo moških, ki so se v tistem času sprehajali po ulicah Manhattana, po katerem je prestižno letalo dobilo tudi ime.

Prestižen interier letala poveličujejo temne površine mahagonija z zlatimi stenskimi poslikavami, kakršne najdemo v slovitem Empire State Buildingu. Petični potniki se lahko med letom družijo v veličastni lounge kabini z barom, imenovanim ‘cloud club’ oziroma klub oblakov, v njej pa je dovolj prostora tudi za mirno večerjo s šestimi gosti.

Skratka, Embraer je z letalom Manhattan postavil še višja merila v svetu zasebnih letal, mi pa zaenkrat lahko občudujemo le njegove fotografije. Sanje seveda niso prepovedane in če si bomo cilje postavili vsaj tako visoko, kot leti Embraerjevo letalo, bomo morda v podobnem letalu sedeli tudi sami.

Foto: Designboom

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.