Morski oddih: slikovito 8-dnevno križarjenje po Dalmaciji

Imate letošnji dopust že načrtovan? Če ne, imamo odlično idejo – križarjenje po Dalmaciji! Raziščite skrivnosti Jadranskega morja z ladjo Mendula.

Ladja Mendula meri 39 metrov, široka je 8 metrov, ruta za križarjenje po Dalmaciji pa je sledeča: Trogir – Brač – Makarska – Mljet – Dubrovnik – Korčula – Hvar – Split – Trogir.

TU najdete odlično ponudbo za 8-dnevno križarjenje po Dalmaciji, spodaj pa lahko preverite, kako je videti program tega morskega oddiha. *Pot se lahko spremeni glede na vremensko napoved.

1. dan – nedelja: TROGIR – BRAČ (PUČIŠĆA)

Na ladjo se vkrcate ob 13h. Po pijači dobrodošlice in govoru se odpravite na svojo 8-dnevno avanturo. Ob prihodu v mesto Pučišća na otoku Braču v popoldanskih urah, si privoščite čas za raziskovanje mesta, ki slovi po braškem kamnu, ali pa se odpravite na fakultativni izlet in obiščite kamnoseško šolo, kjer se lahko naučite, kako so klesali kamen čez stoletja. Vključeni obroki: kosilo. Izleti po izboru (ob doplačilu): kamnoseška šola.

2. dan – ponedeljek: PUČIŠĆA – MAKARSKA

Zjutraj ladja zapluje proti obalnem mestu Makarska. Dopoldne preživite v raziskovanju mesta ali pa se odpravite na fakultativni izlet in doživite rafting po reki Cetini. Po raftingu lahko izberete tudi fakultativni izlet na sprehajališče Skywalk v narodnem parku Biokovo. Prehrana: zajtrk, kosilo. Izleti po izboru (ob doplačilu): rafting, Skywalk Biokovo.

3. dan – torek: MAKARSKA – MLJET

Nadaljujemo proti otoku Mljet do mesta Pomena, ki je bilo včasih le pristanišče za ribiške čolne. Obiščite slana jezera – eno toplo in drugo mrzlo – in preživite čas ob raziskovanju tega čudovitega naravnega rezervata (neobvezno). Zapeljite se s trajektom do otoka Svete Marije, kjer lahko obiščete samostan in cerkev. V popoldanskih urah se lahko učite kuhati z lokalnim kuharjem na kuharskem tečaju. Vključeni obroki: zajtrk, kosilo. Izleti po izboru (ob doplačilu): Narodni park Mljet, kuharski tečaj.

4. dan – sreda: MLJET – DUBROVNIK

Zgodaj zjutraj ladja odpluje do Elafitskih otokov in njihovih čudovitih peščenih plaž. Po kopanju nadaljujemo do Dubrovnika, kamor pridemo popoldne. Prosti čas za raziskovanje ali obisk mesta z lokalnim vodnikom. Vključeni obroki: zajtrk in kosilo. Izleti po izboru (ob doplačilu): voden ogled Dubrovnika.

5. dan – četrtek: DUBROVNIK – TRSTENIK – KORČULA

Zgodaj zjutraj odhod proti Korčuli. Postanek v Trsteniku, kjer lahko po želji obiščete znamenito vinsko klet Dingać in poskusite nekaj vin, po katerih je pokrajina znana. Vrnitev na čoln in kosilo. Popoldne prispemo na Korčulo. Raziščite majhne ulice, obiščite hišo Marka Pola. Vključeni obroki: zajtrk in kosilo. Izleti po izboru (ob doplačilu): degustacija vin.

6. dan – petek: KORČULA – HVAR – STARI GRAD

 Zgodaj zjutraj odhod na Hvar. Prosti čas za ogled mesta. Obiščite Napoleonovo trdnjavo, eno najstarejših gledališč v Evropi, ali pa preprosto uživajte na eni izmed čudovitih plaž. Po kosilu se odpeljemo do Starega Grada, enega najstarejših mest v Evropi. Zvečer se lahko maskirate in zabavate na gusarski večerji. Vključeni obroki: zajtrk in večerja.

7. dan – sobota: STARI GRAD – SPLIT – TROGIR

Jutranji odhod v Split, kjer se lahko pridružite neobveznemu vodenemu ogledu z angleško govorečim vodnikom ali pa se sprehodite po starodavnih ulicah in raziščete tržnice. Med kosilom ponovno plujemo in se ustavljamo za še zadnje skoke v morje pred vrnitvijo v pristanišče Trogir. Vključeni obroki: zajtrk in kosilo.

8. dan – nedelja: ODHOD

Zgodnji zajtrk, po katerem je čas, da se poslovimo. Do naslednjič!

Ponudbo za križarjenje so pripravili pri Megabonu. Več o njej najdete TUKAJ (klik).

PREBERITE ŠE:  Je to najbolj zaželena poletna destinacija za Slovence?

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.