Na Japonskem pričele cveteti češnje šest mesecev prezgodaj

Na Japonskem so prebivalce presenetili češnjevi cvetovi.

Na Japonskem je zadnje mesece divjala kopica tajfunov in tudi sicer je otoška država letos občutila nenavadne vremenske razmere. Prebivalce pa je te dni presenetil še en pojav, ki ga sicer pričakujejo v spomladanskih mesecih. Na drevesih so se namreč pojavili češnjevi cvetovi.

Portal Insider poroča, da je na Japonskem zacvetelo kar 350 češnjevih dreves sorte yoshino. Te vrste drevje običajno sicer prične brsteti pozno spomladi. Meteorologi so prepričani, da gre prezgodnje cvetenje pripisati škodi, ki so jo povzročili nedavni tajfuni. Te so namreč po pokrajini raznesli morsko sol. Sol in veter sta povzročili zgodnje odpadanje listja, ki sicer sprošča rastne hormone. Pomanjkanje slednjega je tako popolnoma zmedlo rast japonskih dreves.

Nevihtnemu divjanju pa so kasneje sledile tudi nenavadno visoke temperature, ki so najverjetneje sprožile prezgodnje cvetenje.

In čeprav so Japonci vajeni, da nekatera drevesa vzcvetijo že januarja, večina pa se prebudi šele spomladi, bo letošnje leto očitno popolnoma drugačno. Prav tako je mogoče ugibati, da se bo zaradi cvetenja spremenil potek turistične sezone na Japonskem. Sezona cvetenja češenj namreč privablja turiste z vsega sveta. Dejstvo, da bo urnik cvetenja letošnje leto drugačen, pa bo morda popolnoma pomešal štrene turističnim pričakovanjem.

Če želite ostati na tekočem, kdaj si lahko na Japonskem ogledate cvetoče češnje, pa priporočamo slednje. Japonska turistična organizacija redno in ažurno poroča o času cvetenja češenj v državi. Pričakovanja in napovedi lahko spremljate na tej povezavi.

Foto: Unsplash

Preberite še:

Grško plažo popolnoma prekrile pajkove mreže

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.