Mesta, ki jih morate dopisati na svoj “foodie bucket list”

Je foodie beseda, ki vas dodobra opiše? Potem imate gotovo svoj gurmanski bucket list, ki čaka, da ga obkljukate.

Bistvo potovanj je spoznavanje novih kultur in najlažje jih odkrivamo skozi lokalno hrano. Pred kratkim je portal Quora svoje bralce povprašal o njihovih najljubših potovanjih in destinacijah, ki so najbolj privlačne za svetovljanske foodije.

Na dolgem seznamu odgovorov so se znašli kraji od Mexico Cityja do Tel Aviva, od restavracij z Michelinovimi zvezdicami do uličnih stojnic z lokalno kuhinjo. Foodie-ji, čas je, da dopolnite svoj gurmanski bucket list.

Bangkok

Ulice tajskega glavnega mesta so polne dogajanja, katerega velik del ustvarjajo tudi stojnice s hrano. Pad thai na sto načinov je tu torej zagotovljen. Poleg stojnic pa so se v zadnjih letih začele pojavljati tudi inovativne pop-up restavracije.

Barcelona

Obmorska lega zagotavlja sveže morske specialitete, sicer pa je Španija prava zakladnica takšnih in drugačnih živil. Obvezna postojanka je seveda pisana tržnica Boqeria, kjer ne manjka sadja, zelenjave in domačih mesnih ter mlečnih izdelkov. Za pristno katalonsko kuhinjo pa je najbolje obiskati četrt Barri Gotic.

Bolonija

Prave tagliatelle al ragu oziroma to, kar pri nas v večini poznamo kot testenine po bolonjsko, izvirajo iz čudovite italijanske pokrajine. Na splošno je evropski Škorenj raj za vse ljubitelje testenin in mediteranske hrane. italijanska kuhinja pa v Boloniji razvaja tudi z božanskimi siri, mortadelo in vinom.

Bruges

Belgija je že pregovorno domovina najboljše čokolade, ocvrtega krompirja in vafljev. Zato vsem sladkosnedim popotnikom priporočamo obisk lokala Chocolate Line, kjer hišni chef Dominique Person s čokolado zmeša celo ostrige.

George Town, Penang

V George Townu se izmenjujejo in dopolnjujejo indijska, malezijska in kitajska kuhinja. Vse tri še vedno uporabljajo tradicionalne kuharske metode starih generacij. Raj za ljubitelje azijske hrane obljublja predvsem veliko cvrtih specialitet in različnih čili juh.

Lima

Perujsko mesto slovi po precej razviti gurmanski sceni, kjer najdete tudi znamenite causas – krompirjeve zloženke iz pireja z različnimi polnili. Tudi Conchitas a la Parmesana – školjke s parmezanom so tu specialiteta. Obvezna je tudi pokušina chevicheja, ki ga sestavljajo sveže marinirane ribe v limetinem soku.

Lyon

Lyon slovi kot gurmanska prestolnica Francije, ki je znana najrazličnejših specialitetah. Za francosko kuhinjo pa je poleg obilne uporabe masla značilna tudi delikatesna drobovina. Vzemite si čas za preizkušanje domačih delicij na tržnicah Quai Saint-Antoine in Les Halles de Paul Bocuse.

Mexico City

Mexico City je znan po široki paleti ulične prehrane, sploh, ko govorimo o slavnih takosih, ki jih je tu moč preizkusiti na tisoče in tisoče načinov. Mexico je tudi dom novega vala eksperimentalnih restavracij, kjer so na menujih celo leteče mravlje.

New York

Seveda ne moremo mimo New Yorka, kjer lahko okusimo skoraj vse kuhinje sveta v neštetih barih in restavracijah. Za vse, ki si želijo v enem tednu na svojih krožnikih okusiti največje kontraste svetovnih kuhinj, je Veliko jabolko zagotovo prva izbira.

San Francisco

San Francisco je pravi kraj za uživaške večerje v restavracijah, ki se ponašajo s celo tremi Michelinovimi zvezdicami, kot sta na primer Benu in Saison, brez težav pa bomo tam našli tudi odlične zalogaje, ki jih ponuja Ferry Building Marketplace.

Foto: Unsplash

Preberite še:

Grško plažo popolnoma prekrile pajkove mreže

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.