3 slovenski kulinarični dogodki, ki jih ne smete zamuditi ta vikend

Se imate za “foodie-ja”? Uživate v dobrih okusih? Potem ta vikend ne smete zamuditi okusnega dogajanja po Sloveniji. To so kulinarični dogodki, s katerih ne boste odšli lačnih ust.

Pivo & Burger Fest, Ljubljana

27. in 28. maja, bo na Pogačarjevem trgu prvič letos potekal priljubljeni Pivo & Burger Fest, osrednja slovenska prireditev za vse ljubitelje tega kraljevskega kulinaričnega dvojca. Na festivalu se bo tokrat predstavilo 22 ponudnikov burgerjev in 17 ponudnikov piva in ciderja iz najrazličnejših koncev Slovenije, prvič pa bo prireditev gostila tudi pivovarja iz sosednje Hrvaške. Neštete kombinacije sočnih burgerjev in osvežilnih piv bodo obiskovalci Pivo & Burger Festa lahko raziskovali v soboto od 11. do 23. ure, v nedeljo pa od 11. do 21. ure. Pokušnje in debate bo zagotovo spremljalo tudi pozibavanje v bokih in tapkanje z nogami, saj bosta za fino muziko na Pogačarjevem trgu skrbela DJ-ja Udo Brenner in Martin13. Več o dogajanju TUKAJ

Pssst namig: Ljubitelje koktejlov pa ekipa Pivo & Burger Festa ter Odprte kuhne že prihodnji konec tedna vabi še na Brino, festival koktejlov in miksologije, ki bo v soboto, 3. junija, od 17. do 24. ure potekal v preddverju čudovitih Križank.

Praznik Špargljev, Kras

V soboto, 27. maja, se v športnem parku JAVA v vasi Orehovlje začenja dvodnevni tradicionalni Praznik špargljev.
V okviru prazničnega dogajanja se odvija tudi Mesec špargljevih jedi, ko lokalni gostinci ponujajo najrazličnejše špargljeve specialitete. V soboto vas čaka zanimivo glasbeno dogajanje, v nedeljo med 10.00 in 15.00 pa Špargljev kolesarski izlet (prijave: info@gremozeleno.eu). Prav tako v nedeljo, ob 15:00, bo v družbi Borisa Kobala, povorka vozov, rolada velikanka, podelitev nagrad za najboljša vina in kulturno zabavni program z glasbeno skupino Calypso. Več o programu TUKAJ.

Naslednji vikend: Festival Briške češnje, Goriška Brda

3. in 4. junija doživite utrip zorenja briškega kraljevega rdečega sadeža in vsa doživetja, ki vas bodo popeljala v odkrivanje dežele češenj! Pet vasic je tokrat sklenilo verigo dogajanja, ki bo povezalo celotna Brda! Dobrovo, Medana, Kojsko, Gonjače in Kozana so prizorišča letošnjega poklona briški češnji. Vsaka vasica ima čisto svoj poseben čar, zgodbo in doživetje. Spoznajte dom kraljeve briške češnje. Iz vseh zornih kotov in razgledov! Etnološke iskrice iz tradicionalne povorke se torej letos umeščajo v sama jedra briških vasic. Program najdete TUKAJ.

Foto: Pivo in burger fest, Shuttestock

PREBERITE ŠE: Ideja za lahko kosilo: Poke bowl z lososom #RECEPT

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.