Najbolj ekstremne počitnice, ki jih lahko doživiš

Vsak rad deli doživetja s počitnic. A kako daleč smo pripravljeni odpotovati in tvegati za dobro počitniško zgodbo? Na portalu Independent so izbrali najbolj nenavadna in tvegana območja, kamor ljudje dejansko zavijejo na počitnice.

Glamping na Antarktiki

O luksuznem glampingu na Antarktiki smo že pisali. Pa vendar se še vedno sprašujemo, kaj je pravzaprav tukaj bolj ekstremnega. Ali osemdnevno bivanje na najbolj neprijaznem kontinentu na svetu, ali cena, ki znaša 72.000 evrov. Po večini ture na Antarktiko zgledajo tako, da potniki sicer pomolijo nos na snežni kontinent, vendar notranjost pustijo pri miru in se z ladjo odpravijo nazaj v udobni svet. Vendar je v White Desertu doživetje nepozabno in precej drugačno.

ekstremno_1_shutterstock_415880158

Ture v vojna območja

Za junaške popotnike obstajajo agencije, ki vas popeljejo na vojna območja z visoko stopnjo tveganja. Ture so seveda prilagojene stopnji, ki jo junaki želijo preizkusiti. Najbolj priporočene so destinacije kot so Irak, Sudan, Somalija in Demokratična Republika Kongo. Obstajajo še ekstremnejše ponudbe, ki jih nudi ruska agencija Megapolis Kurort. Njihova zadnja blagovna znamka »Assad tour« je namreč željne vojnih scen, popeljala na frontne linije v Sirijo.  Vender, da ne bo pomote, mi mislimo, da takšna oblika turizma ni ravno dobra ideja.

ekstremno_2_shutterstock_123532426

Labirint Maze

Nacionalni park Canyonlands v zvezni državi Utah, ponuja neverjetno lepoto pokrajine, ki jo oblikujejo rdeče skale in kanjoni. Del tega parka se imenuje Maze, kamor pa si upa stopiti le peščica obiskovalcev. Gre za labirint peščenjaka, v katerem zlahka po nekaj ur hoje pridemo do slepega kanjona, ki ne vodi nikamor. Na leto se v ta labirint upa pognati le 2000 ljudi. Za marsikoga je bil seveda usoden, saj poti nazaj nikoli ni našel.

ekstrem_3_shutterstock_361414736

S kajakom po Sibiriji

Verjetno te ob misli na Sibirijo prešine slika pustinje, vendar ima ta prostrana zemlja številne doline in gozdove. Eden izmed najbolj ekstremnih podvigov za kajak je reka Bashkau. Gre za epsko potovanje in smrtonosno veslanje.

ekstrem_4_shutterstock_33634381

Plavanje z morskimi psi v Beqa Lagoon

Pozabi na plavanje z morskimi psi v kletki. V Bequa Lagoon na Fidžiju lahko zaplavaš skupaj z različnimi vrstami morskih psov. Dva med njimi sta seveda po navadi in tudi naravi zelo lačna. Agencija, ki nudi potope, vam za vsak potop zagotavlja, da boste videli vsaj dve vrsti morskih psov. Na tem območju se giba osem različnih vrst, dva med njimi pa sta loterija. Ali si pripravljen na rusko ruleto z morskimi psi?

ekstremna_5_shutterstock_338647583

Tek na Aljaski

Prireditve vezane na tek, postajajo vedno bolj priljubljene in obiskane. Tisti, ki bi standardne maratone nadomestili z ekstremom, predlagamo potovanje na Aljasko. Tam organizirajo poseben tek na goro, katere naklon vzpona doseže do 60 stopinj. Tudi pot do izhodišča tekme ni enostavna. Povrhu vsega pa se dogajajo še napadi rjavih medvedov. Veliko o težavnosti podviga povedo brazgotine po telesu tekmovalcev.

ekstremna_6_shutterstock_158518265

Pa prijetne počitnice vam želimo!

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.