Sreča, ki se te bo držala celo leto ali 8 razlogov zakaj silvestrovati v Valenciji

Ko se že približno petdeseti dan zapored odpraviš v službo skozi gosto meglo in si že pozabil, kako izgleda sonce, je najbrž čas za kratek oddih. Če tvoj urnik ravno ne dopušča meseca na filipinskih plažah, vseeno pa želiš palme in morje, je decembrska Valencia odličen kraj za polnjenje baterij in tu so razlogi zakaj.

#1 Živahno mesto, tudi ponoči

Valencia je mesto, kjer si hitro najdeš družbo. Španski vrvež ima svoj čar in hitro se znajdeš v središču dogajanja. Na stotine uličic in lokalov za vsak lifestyle, verjemi, čas bo prehitro minil.

valencia_shutterstock_480678550

#2 Dolge peščene plaže

Naj te malo vetra ne odvrne od bosonogega sprehoda po peščeni plaži. Privošči si steklenico španskega piva in ulovi zimske sončne žarke.

valencia_shutterstock_185530148

#3 Biopark

Med starim in novim delom mesta se nahaja rezervat eksotičnih živali. Tropski gozd, savano in Madagaskar lahko doživiš kar tukaj, saj ne manjka prosto gibajočih se lemurjev, flamingov in povodnih konjev.

#4 Mesto umetnosti in znanosti ( Ciutat de les arts i les ciencies )

Kdo si ne želi preživeti dneva v prihodnosti? Da, Valencia nudi celo to. Med futurističnimi stavbami v novem delu mesta preprosto pozabiš na katerem planetu si. Izposodi si kolo ali čoln in preživi dan v sci-fi slogu.

valencia_shutterstock_442107676

#5 Španščina

Ni veliko veščin, ki jih lahko osvojiš v enem tednu, gotovo pa se lahko naučiš osnov španskega jezika. En sam preprost “Hola, que tal?” (živijo, kako gre?) in domačini te bodo vzeli za svojega ter te naučili ostalo.

#6 20°C

Merjeno v senci, je potrebno še kaj dodati?

#7 100 montaditos

Ali 100 tapasov in še več. Gre za zelo znano špansko verigo prigrizkov, ki so idealni za sproščeno siesto. Nekaj zase bodo našli tudi najbolj zahtevni, nikar pa ne pričakuj, da bo natakar znal izgovoriti tvoje ime, ko bo naročilo pripravljeno.

#8 Silvestrovo

Silvestrovanje na glavnem trgu Valencie je nekaj posebnega. Da si zagotoviš srečo v prihajajočem letu potrebuješ le šampanjec in 12 grozdnih jagod. Španska tradicija namreč pravi, da moraš ob polnoči pojesti vse grozdje, po eno jagodo za vsak mesec. Ne skrbi preveč za nadaljevanje večera, Valencia te bo potegnila s seboj.

valencia_shutterstock_345542468

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.