Zimska doživetja na avstrijskih smučiščih za vso družino

Zima že trka na naša vrata. Tudi zaradi prazničnega vzdušja je to čas, ko se še posebej posvetimo druženju z najbližjimi v toplem zavetju doma ali na izletih, nadvse primeren pa je za aktivne počitnice, uživanje v smučanju in drugih zimskih športih. Če še niste rezervirali svojega zimskega dopusta, a si želite svojo družino popeljati na lepše, ste športni navdušenci ali pa imate le radi čudovite razglede, dolge sprehode po slikoviti pokrajini in odlično kulinariko, je pravi naslov za vas naša soseda Avstrija , kjer je v 71 regijah kar 800 zimsko-športnih krajev, ki slovijo po urejenosti, sodobnih kompleksih ter pestri ponudbi in nešteto možnostih za zimske radosti ali sprostitev za vsakogar.

Foto: Schultz Gruppe ©

Foto: Schultz Gruppe ©

Med njimi so najbolj priljubljena znana smučarska središča, kjer odprtje sezone – to je med koncem septembra in sredino decembra, odvisno od lege –, pozdravijo s prireditvami in praznovanji, medtem ko so ledeniška smučišča odprta vse leto. Zabava sredi snežne idile je dostopna tako rekoč vsakomur, saj so za obiskovalce na izbranih destinacijah pripravili cenovno ugodne pakete, ki vključujejo vse od nastanitve in prehrane v vrhunskih hotelih do smučarskih vozovnic ter dostopa v centre dobrega počutja.

Foto: Ikarus ©

Foto: Ikarus ©

Podajte se v Kreischberg, najbolj priljubljeno smučarsko območje v regiji Murau-Kreischberg, kjer vas čaka obnovljeni Funpark, namenjen prostemu slogu, z dirkalno progo in progo za tubing; v hiše in koče počitniških parkov Landal Ski Life – nam najbližja sta tista na Katschbergu in Badkleinkircheimu, na smučišče Hochpustertal v Sillianu na Vzhodnem Tirolskem, kjer vas bo očaral s soncem obsijan pogled na Dolomite, ali na Großglockner Resort Kals-Matrei, največje smučarsko središče v regiji z ekskluzivnimi progami za karving in prosti slog ter zahtevne spuste v dolino.

Foto: Bergbahnen Wagrain ©

Foto: Bergbahnen Wagrain ©

Na Mölltalu, kjer je sneg zagotovljen vse do maja, lahko z najvišje ležečega avstrijskega zimskega vrta občudujete vrhove tritisočakov, okušate slastne koroške specialitete in kupite vozovnico Ski) Hit Osttirol za osem smučarskih območij Koroške in Vzhodne Tirolske. V regiji Beljak se spustite po progah Osojščice in Tromeje, obiščete termalni svet, božični sejem, drsališče, sankališče ali tečete na smučeh v areni Alpen, najbolj sončna in do družin prijazna regija Katschberg pa vas pričakuje s kar 70 kilometri prog, otroško deželo Katschi’s Kinderwelt ter s posebno adventno pohodniško potjo.

Foto: Landal Green Parks GmbH ©

Foto: Landal Green Parks GmbH ©

Vsaka izmed destinacij se ponaša tudi s široko dodatno ponudbo. Kdor je smučar začetnik ali povratnik, lahko znanje individualno ali v skupini usvoji ali obnovi z usposobljenim učiteljem; tistim, ki ne smučajo ali si le želijo preizkusiti nekaj drugačnega, so na voljo smučarski tek, drsanje, sankanje, krpljanje, otroci in najstniki lahko koristijo številne popuste ter se družijo v posebnih klubih, namenjenih prav njim; poskrbljeno pa je tudi za varstvo za najmlajše. Razveselite sebe in svoje najbližje z nepozabnimi snežnimi doživetji v Avstriji ter s prijavo na e-novice spremljajte nadaljnje ponudbe in namige za še več oddihov, popuste ter nagradne gre.

Objava je promocijsko sporočilo.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.