5 citybreakov, ki si jih za manj kot 50 evrov lahko privoščite še to zimo

Berlin, Pariz, Malta, Edinburgh in Valencia!

Potovanje je bilo nekdaj res drago, danes pa so cene letalskih vozovnic včasih prav smešno poceni. Raziskovanje sveta tako nikakor ni več le domena bogatih, zaradi ugodnih letov, ki jih ponujajo mnoge nizkocenovne letalske družbe, pa si končno lahko dovolimo tudi veliko večjo mero spontanosti kot nekoč. Je še kaj bolj zabavnega od popolnoma nenačrtovanega odklopa v eni izmed evropskih prestolnic?

Kot vsako soboto, smo zato tudi danes za vas pobrskali za ugodnimi možnostmi in ponovno našli odlične ponudbe za skok v bližnja evropska mesta. V prav vsa izmed spodnjih petih lahko s povratno vozovnico iz Benetk odpotujete za manj kot 50 evrov!

Ujemite zadnje izdihljaje zimskih razprodaj v modni prestolnici, naužijte se morja in sonca na romantični Malti ali mladostni Valencii, raziščite underground sceno Berlina ali si oglejte čudoviti Edinburgh!

Pariz, 24 evrov

Vaš vodnik po Parizu najdete tukaj: Citybreak v Parizu 

Valencia, 48 evrov

Oglejte si čudovit surferski hotel, ki se je nedavno odprl v Valencii.

Malta, 36 evrov

Katera prizorišča iz serije Iger prestolov najdete na Malti, preverite tukaj.

Berlin, 24 evrov

Preverite, kaj vse morate v Berlinu doživeti po mnenju Maše Marolt, ki živi v Berlinu.

Edinburgh, 33 evrov

Edinburgh bo še posebej navdušil oboževalce Harryja Potterja. Preverite zakaj.

Če vam prvi termin na seznamu ne odgovarja, za več opcij podrsajte malce nižje na iskalniku letalskih kart.

Za sveže popotniške novičke nas spremljajte na Facebook profilu.

Preberite še:

Šest stvari, s katerimi boste stevardese spravili v slabo voljo?
Rimske terme: kopanje v najbolj fotogeničnih slovenskih termah za le 7,5 evrov
FUTOURIST: Slovenski blockchain startup, ki vas bo nagradil za pisanje pritožb in pohval

Foto: Unsplash

Skrivna pisarna, zgrajena pod mostom

Kdo pravi, da spanje pod mostom ne more biti udobno? Pod enim od mostov v Valenciji si je dizajner Fernando Abellanas zgradil prav posebno pisarno. Ta je ravno prav velika, da je v njej postavil pisarniško mizo, stol in nekaj poličk, če se delo zavleče pozno v noč, pa si dizajner postelje kar na tleh in v skrivnem kotičku pod mostom lahko tudi prenoči.

Mini pop up studio visi pod eno od prometnih cest v Španiji, sestavlja pa ga premična platforma, na katero se vkrca na plitki strani mostu, s škripcem oziroma mehanizmom, ki ga je ustvaril sam, pa se nato ročno odpelje na višjo stran, ki je pritrjena visoko nad tlemi.

Dizajner sicer ne želi izdati natančne lokacije svojega brloga, saj noče, da bi se vanj vselil kakšen nepovabljen gost, oziroma, da bi studio, ki je pravzaprav postavljen na tujem zemljišču, oblasti zato tudi odstranile.

Kot pravi njegov izumitelj, bo nenavaden kotiček tam ostal vse dokler ga kdo ne odkrije in izprazni, oziroma dokler ga oblasti ne odstranijo.

Foto: Fernando Abellanas, Jose Manuel Pedrajas

Video: Vimeo

Sreča, ki se te bo držala celo leto ali 8 razlogov zakaj silvestrovati v Valenciji

Ko se že približno petdeseti dan zapored odpraviš v službo skozi gosto meglo in si že pozabil, kako izgleda sonce, je najbrž čas za kratek oddih. Če tvoj urnik ravno ne dopušča meseca na filipinskih plažah, vseeno pa želiš palme in morje, je decembrska Valencia odličen kraj za polnjenje baterij in tu so razlogi zakaj.

#1 Živahno mesto, tudi ponoči

Valencia je mesto, kjer si hitro najdeš družbo. Španski vrvež ima svoj čar in hitro se znajdeš v središču dogajanja. Na stotine uličic in lokalov za vsak lifestyle, verjemi, čas bo prehitro minil.

valencia_shutterstock_480678550

#2 Dolge peščene plaže

Naj te malo vetra ne odvrne od bosonogega sprehoda po peščeni plaži. Privošči si steklenico španskega piva in ulovi zimske sončne žarke.

valencia_shutterstock_185530148

#3 Biopark

Med starim in novim delom mesta se nahaja rezervat eksotičnih živali. Tropski gozd, savano in Madagaskar lahko doživiš kar tukaj, saj ne manjka prosto gibajočih se lemurjev, flamingov in povodnih konjev.

#4 Mesto umetnosti in znanosti ( Ciutat de les arts i les ciencies )

Kdo si ne želi preživeti dneva v prihodnosti? Da, Valencia nudi celo to. Med futurističnimi stavbami v novem delu mesta preprosto pozabiš na katerem planetu si. Izposodi si kolo ali čoln in preživi dan v sci-fi slogu.

valencia_shutterstock_442107676

#5 Španščina

Ni veliko veščin, ki jih lahko osvojiš v enem tednu, gotovo pa se lahko naučiš osnov španskega jezika. En sam preprost “Hola, que tal?” (živijo, kako gre?) in domačini te bodo vzeli za svojega ter te naučili ostalo.

#6 20°C

Merjeno v senci, je potrebno še kaj dodati?

#7 100 montaditos

Ali 100 tapasov in še več. Gre za zelo znano špansko verigo prigrizkov, ki so idealni za sproščeno siesto. Nekaj zase bodo našli tudi najbolj zahtevni, nikar pa ne pričakuj, da bo natakar znal izgovoriti tvoje ime, ko bo naročilo pripravljeno.

#8 Silvestrovo

Silvestrovanje na glavnem trgu Valencie je nekaj posebnega. Da si zagotoviš srečo v prihajajočem letu potrebuješ le šampanjec in 12 grozdnih jagod. Španska tradicija namreč pravi, da moraš ob polnoči pojesti vse grozdje, po eno jagodo za vsak mesec. Ne skrbi preveč za nadaljevanje večera, Valencia te bo potegnila s seboj.

valencia_shutterstock_345542468

Foto: Shutterstock

Dizajnerski hostel v osrčju Valencie

V starem mestnem središču Valencie smo opazili hostel z nadvse atraktivnim interjerjem. Na kvadraturi 236 metrov Valencia lounge hostel nudi 11 sob, več različnih stilov in pašo za oči za prav vse okuse.

valencia25

Notranjost hostla je oblikoval kreativni studio Masquespacio, kjer so zasnovali sobe za različne tipe ljudi. Tako so nekatere sobe idealne za surferske popotnike, druge bodo morda bolj navdušile etno ljubitelje, spet tretje so namenjene umetniškim dušam. Vsem sobam je skupna pozornost na detajle, ki zaključujejo prostore v eklektično celoto.

Mešanica starega in novega ter žive barve, ki se ujemajo s komplementarnimi pasteli, ustvarjajo občutek domačnosti, izvirne oblike svetil pa odlično dopolnjujejo stare oboke in ploščice.

valencia13

Rezultat premišljenega kombiniranja je svetel in pisan ambient, ki privablja popotnike z vsega sveta in jim nudi udobje lastnega doma ter jih spodbuja, da raziskujejo detajle in uživajo v interjerju.

Cene hostla se gibljejo med 30 in 60 evri na noč, najdete pa ga na naslovu Calle Cadirers 11.

V našem brskalniku LETALSKE KARTE poišči najcenejšo vozovnico do Valencie

valencia17

valencia11

valencia08

valencia04

Foto: Valencia Lounge Hostel

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.