Valencia: Čudovit oddih v Španiji za le 36 evrov

Če vaš urnik ali denarnica ne dopuščata pobega na filipinske plaže, vseeno pa želite pod palme in na morje, je Valencia odličen kraj za razburljiv dopust.

Povratno letalsko vozovnico za 36 evrov si lahko zagotovite s klikom TUKAJ ter izberete termin, ki vam najbolj ustreza.

Tretje največje špansko mesto s približno toliko prebivalci, kot jih ima Slovenija, ima namreč vse, kar potrebujete za nepozaben oddih. Čeprav evropska, je španska kultura precej drugačna od slovenske. Lahko bi rekli, da so Španci precej bolj sproščeni in temperamentni, predvsem pa vešči pravega hedonizma. Valencia je mesto, kjer si človek hitro najde družbo. Španski vrvež ima svoj čar in hitro se boste znašli v središču dogajanja. Prav tako pa boste v Valeciji našli na stotine uličic in lokalov za vsak lifestyle.

Kdo si ne želi preživeti dneva v prihodnosti? Da, Valencia nudi celo to. Med futurističnimi stavbami v novem delu mesta, ki se imenuje Ciutat de les arts i les ciencies oziroma mesto znanosti in umetnosti, preprosto pozabite, na katerem planetu ste. Priporočamo, da si izposodite kolo ali čoln in preživite dan v sci-fi slogu. Kraj je tudi nadvse fotogeničen in vam bo brez posebnega truda priskočil na pomoč pri fotografijah za vašo Instagram zbirko.

Med starim in novim delom mesta se nahaja rezervat eksotičnih živali. Tropski gozd, savano in Madagaskar lahko tako doživite kar tukaj, saj ne manjka prosto gibajočih se lemurjev, flamingov in povodnih konjev. Tisti, ki ste še posebej navdušeni nad živalskim svetom, boste v Bioparku gotovo prišli na svoj račun.

Sicer ni veliko veščin, ki jih lahko osvojite v enem tednu, gotovo pa se lahko naučite osnov španskega jezika. En sam preprost “Hola, que tal?” (živijo, kako gre?) bo dovolj, da vas bodo domačini vzeli za svojega ter te naučili ostalo. Poleg tega je španščina precej preprost romanski jezik, s katerim si ne bo potrebno zapletati jezika.

Foto: Thinkstock, Unsplash

Preberite še: Lara Avsec: “V Ameriki se kot tujec počutiš sprejetega in dobrodošlega.”

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.