Najboljši triki, kako preživeti 14 ur na letalu

Pripravite se!

Če potujete na drug konec sveta, seveda veste, da bo let dolg, a včasih se zdi, kot da ure v letalski kabini minevajo počasneje. Da se prihodnjič ne boste le živčno presedali in čakali konec neskončnega dolgčasa, spodaj nizamo 12 nasvetov, ki vam bodo prišli prav na naslednjem čezoceanskem letu.

1. Pametno izberite sedež

Priprave na dolg let se pričnejo že ob nakupu letalske vozovnice. Že res, da je prijetno sedeti ob oknu, a verjemite, na svet pod vami gotovo ne boste zrli več kot eno uro. Zato priporočamo, da izberite končni sedež, saj si boste tako lahko večkrat privoščili sprehod do toalete, ne da bi vam bilo nerodno prositi soseda, da se odmakne. Prav tako si boste vsake toliko lahko pretegnili noge ter poklicali stevardeso, ko jo boste potrebovali.

2. Premikajte se

Tudi če ste prejšnji korak preskočili in se znašli ob steni, se med letom nikar ne pozabite premikati. Gotovo ne želite, da vam otečejo noge, ker niste želeli zmotiti spečega soseda. Tukaj preverite, kako ga lahko najbolj vljudno preplezate ter si vsake toliko privoščite sprehod po letalu.

3. Spustite naslonjalo

Morda bo oseba za vami postala godrnjava, a letalski sedeži so narejeni z opcijo spuščanja naslonjala z razlogom. Dolge ure v pravokotnem položaju pač niso prijetne, niti niso zdrave, zato imate vso pravico, da spustite sedež in se vsaj za malenkost približate horizontalnemu položaju.

4. Ne pojejte vsega

Tudi če vam stevardese ponujajo vaše najljubše prigrizke, nikar ne pojejte vsega. Odločite se le za nekaj obrokov, sicer pa pazite, da na letalu v svoje tele vnesete čim manj sladkorja in podobnih prekrškov, ki za vas niso zdravi niti na trdih tleh. Če se boste prenajedli, se boste namreč pričeli počutiti slabo, preveč sladkorja pa vas bo naredilo živčne.

5. Seveda ne pozabite jesti

Tudi druga skrajnost ni pravilna, zato nikar ne prespite glavnega obroka. Nekaj morate pojesti, saj ne vi, ne vaši sosedi ne želite poslušati vašega glasnega želodca.

6. Hidrirajte se

Zrak na letalu je grozno suh in žejni boste postali še prej kot sicer. Ne pozabite redno piti, predvsem pa priporočamo, da ne izberete katerokoli tekočino, temveč se hidrirate z navadno vodo. Saj veste, alkohol in kava vas bosta le še bolj izsušila, poleg tega pa boste neprestano morali hoditi na toaleto.

7. Poskrbite, da so vaše naprave napolnjene

Če ste s seboj prinesli tablico, ki ji je kmalu po vzletu pričela utripati baterija, bi bilo bolje, če ste jo pustili doma, zato še pred odhodom poskrbite, da so baterije naprav, s katerimi se želite kratkočasiti na letalu, napolnjene.

8. Nosite čim manj ličil

Moški to točko najverjetneje lahko preskočite, dekletom pa priporočamo, da se na letalu res držite načela manj je več, saj vam bo vaša koža za to zelo hvaležna. S seboj vzemite tudi kakšen zavojček vlažnih robčkov in vlažilno kremo, ki vam bosta pomagali ostati sveži.

9. Ne pozabite na pripomočke

Nekatere letalske družbe vas bodo razveselile s paketki zamaškov za ušesa, slušalkami, zobno pasto ter dodatnim parom nogavic, a če veste, da letite z malce manj gostoljubno družbo, priporočamo, da zgornje predmete prinesete s seboj.

10. Čim manj časa glejte v ekran

Strmenje v majhne ekrane bo vaše oči zelo izmučilo, zato raje berite knjigo, film na tablici pa prihranite za takrat, ko boste res utrujeni in boste ob predvajanju lahko zaspali.

11. Bodite prijazni do kabinskega osebja

Seveda naj pravilo prijaznosti in vljudnosti velja tudi na kratkih letih, a verjemite, da se vam bo kakšen dodaten nasmeh in prijazen pozdrav ob prihodu nadvse izplačal tudi kasneje, ko boste stevardese utrujeni, premraženi ali lačni prosili za dodatno odejo in oreščke.

Foto: Shutterstock

Vir: Washingtonpost.com

Preberite še:

Končno razkrili skrivnost, zakaj se stolp v Pisi ne zruši

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.