Odlična priložnost, da letos obiščete dih jemajoči Dubrovnik

Če letošnje poletje odpadejo eksotične destinacije, še ne pomeni, da bo naš dopust dolgočasen. Preverite, kaj vse ponuja čudoviti Dubrovnik!

Dubrovnik je prav posebno mesto, ki združuje bogato zgodovinsko in kulturno dediščino ter hkrati ponuja odlično počitniško destinacijo s prekrasnim morjem. Prav zato mnogi Dubrovnik imenujejo kar jadranski biser. Številne gotske, renesančne in baroške cerkve, monumente, palače in fontane, ki mestu dajejo šarm, so očarale tudi številne svetovne zvezdnike in zvezdnice. Zato se čarobni Dubrovnik velikorat znajde v tabloidnih revijah, ko se po njegovih kamnitih ulicah sprehajajo zveneča imena. Za še nekaj več obiskovalcev se Dubrovnik lahko zahvali tudi priljubljeni seriji Igra prestolov, ki so jo snemali prav tu.

Dubrovnik vas bo gotovo očaral

Vsekakor si boste želeli ogledati staro mestno obzidje, ki je eno najbolj znanih dubrovniških atrakcij. Razprostira se na kar dveh kilometrih, kar je idealno za sproščujoč sprehod, predvsem pa vas bo navdušil edinstven pogled na morje in staro mestno jedro.

Medtem se na glavni ulici Stradun dogaja ves vrvež tega čudovitega dalmatinskega mesta. Stradun je eno najlepših sprehajališč v Evropi, kjer se nahajajo številne restavracije in čudovite kavarne ob morju. Še eno tako sprehajališče je trg Luža, ki je najbolj znan po edinstvenih kipih in Orlandovem stebru. Vsekakor vas bo očarala tudi baročna cerkev sv. Blaža.

Dubrovnik brez azijskih turistov

Dubrovnik sicer spada med bisere Hrvaške, ki so turistično najbolj obiskani in znani po celem svetu. Letos, ko bo tujih turistov zaradi koronakrize precej manj, imate odlično priložnost, da si to čudovito mesto ogledate brez gneče in čakanja v vrsti za muzeje, restavracije in kavarne, ki smo jih lahko opazovali v zadnjih letih.

In še en dober razlog smo našli, zakaj se splača odpraviti v Dubrovnik prav letos. Ugodne cene hotelov! Na tej povezavi boste našli nočitve v odličnih hotelih po res ugodnih cenah, prav tako pakete z vključenim letalskim prevozom iz Ljubljane! Izbirajte med vrhunskimi hoteli s z vključenim polpenzionom ali pa se razvajajte kar all inclusive! Preverite, kapacitete se hitro polnijo! 

Zelo toplo priporočamo hotela Vis in Uvala, kjer lahko uživate v čudovitih sobah z razgledom na morje. Oba hotela se ponašata tudi z odlično izbiro kulinarike in bogatimi wellness storitvami.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Foto: Shutterstock

Preberite še: TURISTIČNI BONI od A do Ž: Takšna so najnovejša pravila

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.