Pariz: Povratna letalska karta že za 31 evrov in pet nasvetov, kaj si tam ogledati

Ste za jesenski citybreak v Parizu? Najbolj romantično mesto na svetu čaka, da ga obiščete!

Poznate koga, ki ne mara Pariza? Francoska prestolnica, hkrati pa turistično najbolj obiskano mesto na svetu očara (skoraj) vsakogar. Če je v vas vsaj za odtenek romantične duše, boste v mestu ljubezni brez dvoma uživali. Letalske vozovnice so na srečo na voljo po izredno nizkih cenah. V Pariz in nazaj lahko iz Benetk poletite že za pičlih 31 evrov. S klikom na spodnjo fotografijo izberite želeni termin.

1. Notre-Dame

Notre-Dame je ena najlepših gotskih katedral na svetu. Postavljena je na otok sredi reke Sene, Ile de la Cité. Če ste navdušenec fotografije, priporočamo, da jo obiščete v popoldanskih urah, ko zahajajoče sonce mehko obseva krasno zahodno fasado. Lahko si ogledate tudi notranjost, kripto ali se celo povzpnete na zvonik. Opozarjamo pa, da gotska lepotica zahteva kar nekaj čakanja v vrsti.

2.Slavolok zmage

Slavolok zmage je središče kaotičnega pariškega prometa. Zgrajen je bil na ukaz Napoleona Bonaparteja v ponos in spomin na veličastne zmage v bitkah. Priporočamo vzpon na vrh, saj je razgled na Pariz od tu naravnost veličasten.

3. Eifflov stolp

Eden glavnih razlogov za obisk Pariza je gotovo Eifflov stolp. Morda ne veste, da je bil postavljen kot vhod na znamenito svetovno razstavo Expo, ki jo je leta 1889 gostilo mesto luči. Utrip mesta boste najbolje ujeli s ptičje perspektive z vrha stolpa, na katerega se lahko povzpnete z dvigalom. Za športne navdušence je seveda možen tudi nič kaj lahkoten sprehod po 704 stopnicah. Tisti ki pa ste bolj hedonistične narave, si lahko na vrhu privoščite kozarec šampanjca.

4. Louvre

Pravijo, da je za ogled Louvra potreben vsaj teden dni, saj se svetovno znan muzej ponaša z več kot 35000 umetninami v svoji zbirki. Za začetek priporočamo enodnevni ogled, v katerega pa morate nujno vključiti grško Nike Samotraško, obsežno zbirko egipčanskih artefaktov in seveda da Vincijevo Mona Liso. Predvidevamo, da čakanje v vrsti ni vaše najljubše opravilo, zato imamo za vas majhen nasvet. V muzej vstopite skozi nakupovalni center Carrousel de Louvre, kjer vhod ni tako poznan kot pri vsem znani piramidi. Tako se boste izognili gruči turistov. Cena regularne vstopnice znaša 15€.

5. Versailles

Za ogled Versajskega dvorca se morate odpraviti 20 km iz središča Pariza. Dan, preživet v zlatih sobanah z razkošnimi lestenci in ogledali, vam bo približal način življenja, ki ga je užival Sončni kralj Ludvik XIV. Jesenski čas je odličen za raziskovanje versajskih vrtov, ki so do potankosti urejeni v francoskem slogu kraljevih vrtnarjev.

Foto: Shuttertsock

Preberite še:

Egipt skozi oči Ljubljančanke, ki je tam živela tri leta

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.