Po 104 dneh samevanja se je ponovno odprla ta turistična znamenitost

V času pandemije je svoja vrata moralo zapreti tudi ogromno turističnih znamenitosti. Sedaj pa se je ponovno odprl Eifflov stolp.

Zaradi preprečevanja razširitve koronavirusa je mnogo turističnih znamenitosti moralo zapreti svoja vrata. V teh dneh pa se je ponovno odprl simbol mesta luči Eifflov stolp. Pariški biser je namreč sameval najdlje časa do sedaj. Zaprt je bil kar 104 dni, kar je najdlje v celotni zgodovini.

Po odprtju Louvra, ki je svoja vrata ponovno odprl 6. julija, je odprtje Eifflovega stolpa za Parižane nekakšen simbol upanja. Pogled na prazen in osamljen stolp je bil namreč za prebivalce večnega mesta precej žalosten in kot piše Huffington post so nadvse veselo sprejeli njegovo ponovno odprtje.

Kar se Francija sicer še vedno bori s precej visokimi številkami okužb, tujih turistov v mestu praktično ni videti. Parižani imajo tako v tem trenutku po desetletjih Eifflov stolp ponovno čisto zase.

Dvigala zaradi varnosti ne delujejo Eifflov stolp

Zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa odprava na stolp seveda zahteva malce več napora kot sicer. Dvigala, ki obiskovalce navadno ponesejo do višine 324 metrov, namreč trenutno ne delujejo. Od treh etaž, namenjenih obiskovalcem stolpa, sta trenutno odprti le dve. Do njiju pa se je seveda potrebno povzpeti po stopnicah. Tisti, ki si tako v teh dneh želijo obiskati Eifflov stolp, morajo prehoditi kar 674 stopnic. Seveda pa se trud izplača, saj je čudovit razgled na vrhu prava nagrada. Maske so za obisk stolpa obvezne za vse obiskovalce, ki štejejo nad 11 let.

Eifflov stolp je sicer v času zaprtja izgubil približno 27 milijonov evrov, je za zgoraj omenjeni portal še povedal njegov direktor Patrick Branco Ruivo.

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Preberite še: Sončna dolina Bioterme in romantika v glamping vili, ki jo priporočamo to jesen

Foto: Photo by Pedro Lastra on Unsplash

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.