Postojnska jama: zdaj lahko obiščete “zmajeve mladičke”, ki so osvojili svet

Postojnska jama velja za eno najbolj obiskanih slovenskih turističnih atrakcij, te dni pa je bogatejša za nov edinstven prizor. Zgodovina prikazovanja človeške ribice v Postojnski jami je dolga več kot 150 let. Zdaj pa so svoje gnezdo zapustili še zmajevi mladički, ki jih lahko vidite od blizu.

Postojnska jama je javnosti prvič razkrila svojo najbolj varovano pridobitev. Štiri leta po fenomenu izleganja so zdaj predstavili tri od 21 mladičkov človeških ribic iz slavnega “zmajevega legla”. Prav to leglo od leta 2016 naprej spremljajo tudi svetovni mediji. Slavni mladički človeških ribic so namreč po svetu zasloveli kot “zmajevi mladički”. Zdaj pa je prišel čas, ko si jih lahko ogleda tudi javnost.

VIP ogled: Spoznajte zmajčke

Obiskovalcem je zdaj na voljo nov ogled, ki so ga v Postojnski jami poimenovali Spoznajte zmajčke. V sklopu tega doživetja, si bodo obiskovalci (trenutno) lahko ogledali 3 od 21 mladičkov človeških ribic, ki so bili doslej »skrbno varovana skrivnost«, saj so živeli v jamskem laboratoriju.

Ogled mladičkov bo mogoč v posebnem VIP ogledu. Število obiskovalcev je omejeno na zgolj 20-30 na dan v eni skupini, da ne bi pretirano vznemirjali mladih človeških ribic. Poleg rednega ogleda Postojnske jame bodo obiskovalci izvedeli vse o človeških ribicah, ki že od prazgodovine burijo domišljijo, videli slavne mladičke in vstopili v sicer za javnost zaprte dele jame.

O “zmajčkih” poroča tudi Guardian 

Postojnska jama je v minulih letih pridobila sloves v vseh večjih globalnih medijih. Pogosto je sinonim in simbol podzemnega sveta, raziskovanj in dosežkov ter dom zmajevih mladičkov. Odkar se je izleglo prvo jajčece, so o zmajčkih iz Postojnske jame poročali vsi največji mediji, prvi je novico o pričakovanju zmajevih mladičkov objavil New York Times.

Od takrat so o zmajevih mladičkih poročali praktično vsi globalni mediji. V večletnem partnerskem sodelovanju z BBC-jem, je le-ta človeške ribice »in čarobno podzemlje« predstavil v zadnji veliki dokumentarni oddaji z Davidom Attenboroughjem Seven worlds, one planet.

Prav na dan ponovne otvoritve Postojnske jame pa je britanski The Guardian objavil ekskluzivno zgodbo selitvi zmajčkov v novi razstavni akvarij. V prispevku so zapisali, da bodo javnosti prvič na ogled predstavljeni “zmajevi mladički”. Gre namreč za prvo svetovno razstavo mladičkov skrivnostnih podzemnih dvoživk – človeških ribic. Celoten prispevek z naslovom ‘Baby dragons’ go on display for the first time in Slovenia najdete TU.

Foto: Postojnska-jama.eu

PREBERITE ŠE: TURISTIČNI BONI od A do Ž: Takšna so najnovejša pravila

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.