Potovanje z vlakom: Toliko stane 55-dnevno potovanje okrog sveta

Potovanje z vlakom morda ni tako priljubljeno kot z letalom. Gotovo pa je v njem nekaj romantičnega, sploh, če z njim obkrožite svet.

Bi za pot okoli sveta izbrali potovanje z vlakom? Podjetje Railbookers, ki nudi zasebne počitniške železniške prevoze je nedavno objavilo nadvse zanimivo ponudbo. Z vlakom lahko obkrožite svet in se podate na potovanje vašega življenja.

V petinpetdesetih dneh lahko z vlakom s svojega seznama želja odkljukate kar štiri kontinente. V pot je vključenih 20 postankov v najbolj ikoničnih prestolnicah sveta, doživeli pa boste tudi pet čudovitih nacionalnih parkov.

Od Los Angelesa do Sydneya

Los Angeles, New York, Pariz, London, Stockholm, Moskva, Peking in Sydney so tako le nekatere od destinacij, v katerih je načrtovan postanek. Prednost potovanja z vlakom je seveda malce več udobja kot ga nudi letalo, v ceno pa je vključenih tudi 52 obrokov. Prav tako vam na posameznih atrakcijah, kot sta na primer Eifflov stolp ali pa Kitajski zid ne bo treba čakati v vrstah med ostalimi turisti. Cena namreč vključuje tudi prednostne vstopnice za turistične atrakcije.

Edino kar morate doplačati, so tri letalske vozovnice, saj morate med posameznimi kontinenti brez železniške povezave uporabiti letalo.

Cena celotnega aranžmaja se začne pri dobrih dvajset tisoč evrih, pot vlaka pa si lahko ogledate tukaj.

Foto: Unsplash

Vir: Travel+Leisure

Preberite še:

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.