To je 5 najlepših voženj z vlakom na svetu

Vožnja z vlakom je udobna in ekološko naravnana, predvsem pa je polna nepredstavljivo lepih razgledov. Od tropskih do ledenih, vsaka je dogodivščina zase. To je 5 najlepših voženj z vlakom na svetu:

Ledeniški Express, Švica

Luksuzna vožnja od Zermatta do St. Mortiza v zasneženih Švicarskih Alpah je ena najpopularnejših švicarskih znamenitosti. Na tej 8-urni vožnji se boste popeljali čez 291 mostov in skozi 91 tunelov. Razgibana snežna pokrajina, ki jo boste lahko opazovali skozi posebna panoramska okna in hkrati uživali v visoki kulinariki, bo nekaj, o čemer boste pripovedovali vsem. 5 najlepših voženj z vlakom

Transsibirska železnica, Rusija

Najdaljša železnica na svetu je dolga kar 9,289 km in vožnja z njo od začetka do konca je pravi dosežek. Vožnja se začne v Moskvi in v sedmih dneh do končnega cilja pelje skozi Sibirijo, mimo Bajkalskega jezera in gorovja Krasnoyarsk. Večina turistov se odloči le za del poti, saj je železnica v resnici najboljši način za potovanje po Sibiriji. Razglede si boste zapomnili za vedno.

Modri vlak, Šrilanka

Najbolj “instagramabilna” vožnja na svetu je vožnja z Modrim vlakom na Šrilanki. Vožnja med Kandyjem in Ello je dolga 3-9 ur, odvisno, kje se odločite vstopiti in izstopiti in je ena najbolj popularnih voženj z vlakom na svetu. Med vožnjo se popeljete mimo čajnih plantaž in bujnih zelenih hribov. Na drevesih opazujete opice in se ustavljate v majhnih hribovskih vasicah. Na vlaku se lahko okrepčate s samosami, nujno pa s seboj vzemite topla oblačila, saj je razlika v temperaturi med dolino in najvišji, delom vožnje visoka. To je vožnja, ki je že večkrat zmagala med vsemi na svetu in je tista, ki jo morate dodati na svoj bucket list!

Flamska železnica, Norveška

Le eno uro dolga vožnja iz majhne vasice Flam do gorske postaje Myrdala, se povzpne za kar 863 metre in pelje skozi 20 tunelov. Na tej vožnji boste doživeli čudoviti gorski svet, posebna poslastica pa vas čaka pozimi, ko je dežela odeta v snežno odejo.

Železnica Rovos, Južna Afrika

Ta južnoafriška železnica je znana po vožnji po najbolj raznoliki pokrajini. Vozi skozi Namibijo, Botswano, Angolo, Zambijo, Zimbabwe in Tanzanijo. Na vožnji boste doživeli vse od opazovanja živali v nacionalnih parkih, vožnje skozi zgodovinska mesta in razgibano afriško pokrajino. Vsak nov ovinek bo zgodba zase.

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Bodite prvi gostje v tem fenomenalnem hotelu v Dalmaciji

 

5 najlepših voženj z vlakom 5 najlepših voženj z vlakom 5 najlepših voženj z vlakom 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.