Otok Korčula je eden najlepših hrvaških otokov, ki s svojo naravo, živahnim utripom in raznoliko ponudbo nikoli ne razočara. O Korčuli smo sicer že pisali, kaj početi na tem krasnem otoku, si lahko prebereš tukaj. Nismo pa se spotaknili ob zanimivosti, ki otok naredijo še bolj očarljiv.

# Korčula je šesti največji otok v Jadranskem morju in tako zelo priljubljen prav zaradi tega, ker ima vsakemu nekaj za ponuditi.

korcula_shutterstock_444445285

# Je rojstni kraj najslavnejšega popotnika in trgovca, Benečana Marca Pola, ki je s sedemnajstimi leti odšel na potovanje po Aziji.

September na Korčuli se sliši popolno, kajne? Preveri ugodne MEGABON ponudbe!

korcula_2_shutterstock_10827862

# Vela Luka je danes le senca enega večjih pristanišč v vzhodnem delu Jadrana, ki je nekoč bilo tukaj. Danes vidimo v tem zaspanem mestecu obiskovalce s sladoledom v roki, nekoč pa so tukaj močne roke natovarjale na ladje vino in bogate pridelke.

korcula_4_shutterstock_421439287

# Blato je danes največje mestece na otoku in se nahaja v notranjosti Korčule. Zanimivo je, da so tudi prvi naseljanci otoka našli svoj prostor prav v Blatu. Tukaj so kraljevali Rimljani in Iliri, danes pa Blatu vlada umirjen duh in brezčasnost, ki ga je vredno obiskati.

korcula_5_shutterstock_422088097 (1)

# Korenine enega najbolj slavnih nogometašev Maradona Diega izvirajo iz Korčule. Njegova prababica originalno Cariolichi, kasneje preimenovana v Salvadoro je s svojim očetom Meteom zapustila Korčulo na koncu 19. stoletja. Diego je svojo najstarejšo hči Dalmo poimenoval pa Dalmaciji.

korcula_6_shutterstock_206719153

September na Korčuli se sliši popolno, kajne? Preveri ugodne MEGABON ponudbe!

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.