Čudovita Praga za pičlih 31 evrov! (povratni let iz Benetk)

Praga je vedno dobra ideja. Kaj pa, če bi hladno češko pivo spili kar v eni od tlakovanih uličic tega čudovitega mesta?

PRAGA: POVRATNI LET iz Benetk z nizkocenovnikom in ročno prtljago (cene se spreminjajo, svoj termin poiščite TUKAJ)

Praga, prestolnica ob reki Vltavi, slovi kot ena najlepših v Evropi. Z labirinti fotogeničnih uličic in slikovitimi zgradbami pa navdušuje tudi z neverjetno ugodnimi cenami hrane in vrčov piva. Nič čudnega, da je znana tudi kot mesto, ki nikoli ne spi, saj se zdi, da “happy hour” traja kar ves dan.

Praga: Od gradu, Karlovega mostu do astronomske ure

Česa ne smete spregledati? Povzpnite se na Praški grad, ki je največji grad na svetu, prav v tem mestu, ki ga marsikdo primerja s povečano Ljubljano, najdete tudi številna Plečnikova dela, svojega slovesa vreden pa je tudi mogočen Karlov most, ki je ena najbolj obiskanih turističnih točk.

Ustavite se še pred Astronomsko uro, navdušili pa vas bodo tudi muzeji – tudi tiste, ki jih zgodovina in umetnost sicer ne privlačita. V Pragi namreč najdete tudi muzej komunizma ali nuklearnih bunkerjev, muzej stranišč, mučilnih instrumentov ali seks pripomočkov.

Plesoča stavba, kraljica fotografij

Sprehodite se še mimo plesoče stavbe, ikonične nenavadne stavbe s plesočimi stenami, pa mimo Lenonovega zidu, prisluhnite zgodbam Franza Kafke, navdušile pa vas bodo tudi precej nenavadne skulpture češkega umetnika Davida Černýja, ki so posejane po mestu in so tako nenavadne, da jih zagotovo ne boste spregledali.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Kontroverzne skulpture v Pragi, ki jih morate poiskati

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.