RECEPT za naše olimpijce: Zlati masleni cupcakesi z orehi in medom

Orehi, med, sveži sir in mehka maslena sredica, … mmmmm! Olimpijske igre v Pekingu so v polnem razmahu. V čast vsem, ki so že dosegli najvišje stopničke, vsem, ki jih bodo in vsem, ki jim to tokrat (še) ne bo uspelo, danes pripravljamo zlate cupcakese. Zlate in slovenske, ker si samo take zaslužijo, seveda. To je enostaven recept za cupcakese.

Za ta recept za cupcakese potrebujete:

Osnova:
(recept za cupcakese)
2 jogurtova lončka moke (lahko pšenične, lahko pirine, … po želji)
1 jogurtov lonček sladkorja
1 lonček navadnega jogurta
2 jajci
2 žlici masla (ali pol lončka olja)
1 pecilni  prašek
1 vanilijev sladkor
2 žlici zrezanih orehov

Za kremo: 

100g mascarpone
150g Philadelphia kremni sir
vanili sladkor/ekstratkt vanilije
sladkor v prahu

Priprava:

Ta recept za cupcakese je zelo enostaven. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Vse sestavine dobro zmešamo v eni posodi, da dobimo srednje tekočo maso. Maso zlijemo v modelčke za cupcakese/muffine in jih napolnimo do polovice. (Na sredini z žličko malo potapkamo, da ne dobimo dvignjenih muffinov). Pečemo približno 20 minut na 180 stopinj (odvisno od pečice). Medtem pripravimo kremo: Zmešamo vse sestavine s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto kremo. Sladkor dodamo po potrebi. Da vidimo, če so cupcakesi že pečeni, uporabimo zobotrebec, ki ga na sredini cupcakesa zapičimo do dna. Če se masa prime na zobotrebec, so cupckesi še surovi, če se ne, so gotovi. Cupcakese dobro ohladimo in jih okrasimo s kremo. Okrasimo z orehi in prelijemo z žličko medu. Dober tek!

 

PREBERITE ŠE: RECEPTI: Vse to lahko pripravite z odličnim bučnim oljem

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.