Sedem trendov, ki spreminjajo turizem

Turistični sejmi, konference in združenja vedno znova nakazujejo na spremembe, ki se dogajajo v turizmu. Izpostavljamo sedem  trendov, ki so vedno bolj očitni v turistični industriji.

Kolesarjenje je nov golf

V iskanju najlepših golf igrišč, golfisti veliko potujejo. Sedaj raznolike kolesarske poti k potovanjem spodbujajo kolesarje. Številni turistični ponudniki so v svoje akcije vključili potovanja, ki so narejena izključno po meri kolesarja.

Potovanje z družino

Vedno več mladih družin se zaveda, da nikakor ni potrebno počitnic preživljati na najbližji obali. Potovanja z otroki so lahko prav tako aktivna, kot prej, ko smo potovali sami ali v dvoje. Izjemno priljubljena pa so tudi potovanja treh generacij, ki se odločajo za križarjenja, safarije ali trekinge.

Na udobna potovanja lahko kar pozabimo

Vedno več ljudi si na potovanjih želi čim več doživetij, avantur in akcije. Pozabi na poležavanje na ležalniku, vsi ostali smo aktivni! Razlog za to se skriva tudi v tem, da zdaj potujemo v države, o katerih naši stari starši niso morali niti sanjati. In ko smo že tako daleč, bomo seveda skušali doživeti čim več.

Tudi na potovanju želimo živeti zdravo in vlagamo vase

Mladi zdrav življenjski slog ohranjajo tudi na potovanjih, hkrati pa preizkusijo lokalne welness ponudbe, se udeležujejo športnih aktivnosti, meditirajo z domačini …

Preizkušanje lokalne hrane

Konec je iskanja restavracij z Michelinovimi zvezdicami, sedaj se stavi na avtentičnost, domačnost in sproščenost. Lokalna oštarija bo povsem v redu!

Več kot prenočišča

Popotniki iščejo prenočišča, kjer bodo dobili dodatne informacije o mestu, cenijo nasvete zaposlenih in pričakujejo priporočila.

Vodiči z vsebino so najboljši

Tisti vodiči, ki znajo poskrbeti za zanimivo vsebino in znamenitosti predstaviti skozi zgodbe so všeč prav vsem generacijam.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.