Skok v Bilbao, čarobno mesto umetnosti že za 62 evrov

Doživite Bilbao, baskovski jezik in navade ter popolnoma netipično špansko pokrajino. Tudi brez vstopa v Guggenheim ne bo šlo.

Bilbao se nahaja na Severu Španije in tisti, ki ga še niste obiskali, si gotovo ne predstavljate, za kako zanimivo destinacijo gre. Ker spada pod baskovsko pokrajino, Bilbao ni nič kaj podoben španski, velika razlika pa je tudi v tamkajšnjem jeziku. Obiščite ta zanimiv konec Evrope in raziščite kultni muzej Guggenheim že za 62 evrov.

Za izbor termina in rezervacijo letalske karte kliknite na spodnjo fotografijo.

Tokrat smo letalske vozovnice poiskali za tiste, ki imajo še posebej radi umetnost. Guggenheim namreč s svojim bratskim muzejem v New Yorku spada med najbolj kultne hrame moderne umetnosti na svetu. Ob prihodu v mesto, vas bo presunila že sama muzejska arhitektura. Stavba, ki si jo je zamislil arhitekt Frank O. Gehry je bila do konca zgrajena leta 1997. Kot mejnik v arhitekturnih dosežkih svojega časa pa je spremenila in še spreminja pogled mnogih ljudi na umetnost, arhitekturo in zbirateljstvo.

Zbirka muzeja sestoji iz stalne in mnogih gostujočih. V muzeju si lahko ogledate kreacije slovitega Jeffa Koonsa, presunila pa vas bodo tudi manjša dela lokalnih umetnikov ter oljka Lenonove Yoko Ono.
Bilbao je sicer poseben že sam zase. Ker leži na skrajnem severu Španije, stisnjen med gorske grebene in morje, je popolnoma drugačen od tipičnih španskih mest. Bilbao je tudi odlična izhodiščna točka za nadaljnje raziskovanje baskovske dežele. Priporočamo najem avtomobila ter vožnjo do bližnjega San Sebastiana. Mesto slovi po odlični kulinariki, ter ponuja celo nekaj Michelinovih zvezdic.

Če se zapeljete še malce dlje, pa lahko doživite še Andoro in na svoj seznam dopišete še eno državo, ki ste jo obiskali.

Pa še to, tisti, ki obvladate španski jezik – v Baskiji ne boste razumeli prav nič.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

https://www.vandraj.si/to-so-najlepsi-otoki-sveta-po-mnenju-svetovnih-popotnikov/

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.