5 preverjenih kriterijev, kako izbrati pravo potovanje zase

Tudi za vas potovanje predstavlja manjšo raziskavo? Pred rezervacijo radi preverite stvari, ki so za vas ključnega pomena? Tako se izognete predpotovalnemu stresu in si zagotovite brezskrbne počitnice. V nadaljevanju si preberite, katerih 5 stvari je pomembnih, ko se odločate, kam na oddih.

Družinsko potovanje

Želite si, da otroški smeh in veselje kažeta na to, da vaši otroci zares uživajo. Če greste na potovanje z družino, (tu) preverite , kje lahko otroci bivajo zastonj. Tu se bodo otroci dobro počutili. Starši pa boste zadovoljni z izbiro opazovali otroke, kako uživajo na toboganih in ostalih igralih.

Potovanje v dvoje ali z družbo

Ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste si želeli miru? Odraslega miru brez otroškega živžava? Če sanjate o takšnem dopustu, vam predlagamo ”Adults only” hotele (ponudbo preverite TUKAJ). Tu boste lahko zares v miru uživali ob prijetnih mrzlih napitkih in čudovitih sončnih zahodih. Se z družbo iz vsakdanjika radi umaknete tudi izven vašega mesta? Iščete potovanje za več oseb (KLIK)? Če malo bolje pomislimo, so takšni dopusti res nekaj posebnega. Na čudovitih destinacijah s prijetno družbo so nepozabni spomini zagotovljeni.

Potujete sami?

Si na dopustu res radi oddahnete od vseh? Četudi so turistične ponudbe večinoma vezane za pare, se vendarle najde nekaj tudi za tiste, ki radi potujejo sami. Lahko se posvetite samim sebi, hitreje navežete stike z drugimi ljudmi, ni potrebe po sklepanju kompromisov s sopotniki. Lahko si privoščite vse, kar si vaše srce zaželi. Odkrijte brezčasne Benetke (KLIK NA PONUDBO) ali doživite izkušnjo križarjenja (KLIK NA PONUDBO). Če imate radi duhovnost, bi lahko bili joga (KLIK) ali ayurveda (VEČ TUKAJ) pravi izbiri za vas.

Na kaj je dobro biti pozoren?

Verjetno si nihče ne želi med dopustom obiskati zdravnika. Ko se odpravljate v Egipt (PONUDBO NAJDETE TU), vam priporočamo, da se izognete pitju vode iz pipe. Uživajte sadje in zelenjavo, ki ju je mogoče olupiti. Tudi opekline vam verjetno niso najljubše. Zato ni slaba ideja, če si za potovanje v Turčijo (PONUDBA TU) priskrbite sončne kreme z visokim faktorjem.

Verjetno nas je kar veliko takšnih, ki vsak nakup opravimo s kartico. A če se odpravljate na Rab, vam priporočamo, da se prej založite z bankovci in kovanci. Trajekt na Rab (VEČ PONUDBE NA OTOKU TU) namreč lahko plačate samo z gotovino. Tudi če se odpravljate na druge hrvaške otoke, naj bo v vaših denarnicah tudi gotovina. Hitro se lahko zgodi, da zaradi slabega signala kartice ne boste mogli uporabiti.

Imate neprijetne izkušnje zaradi alergij? Ste vegani ali vegetarijanci?

Pa smo ponovno pri zdravju. Imate negativne izkušnje z alergijami? Gotovo se strinjate, da so namestitve, ki ponujajo prilagojeno prehrano za alergike (PREVERITE PONUDBO) zelo zaželene. Pa vegani in vegetarijanci? Preden rezervirajo potovanje, precej časa namenijo iskanju destinacije in namestitve, ki ustrezajo njihovim prehranjevalnim navadam.

Vandraj je za vas raziskal, kje lahko rezervirate potovanje, ki ustreza vašim kriterijem. Preverite, kaj je najbolj po vašem okusu in kaj vam najbolj ustreza in letos preživite najboljši dopust doslej.

Foto: Megabon, Shutterstock

PREBERITE ŠE: Tri odlične postojanke, ki jih ne izpustite na poti v Terme Čatež

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.