Ideja za izlet: Jaslice v Banovcih

V severovzhodnem delu Slovenije, v osrčju Prlekije, v idilični majhni vasi z nekaj več kot 200 prebivalci, se je leta 2000 začel projekt »Božična vas Banovci«. V prvih 20-ih letih se je več kot 800-krat postavilo jaslice, prižgalo na tisoče čudovitih lučk, zgodilo veliko očarljivih trenutkov. In tako je tudi letos.

Kraji v Pomurju so zažareli v soju tisočerih lučk. Čeravno je dogajanje v letošnjem decembru okrnjeno, obiskovalce privabljajo decembrske zgodbe v Moravskih Toplicah, Banovci in njihova Božična vas, praznična okrasitev krajev, drsališče v Murski Soboti ter božična tržnica v Lendavi.

O tem, kako je v Lendavi, smo že pisali v prispevku Na sprehodu po praznično okrašenima Mariboru in Lendavi, tokrat pa z vami delimo utrinke iz Banovcev, kjer se je z družino sprehajala Tatjana Gjerkeš. 

 

“Božično vas v Banovcih sva z Erikom prvič obiskala pred nekaj leti, ko še nisva imela otrok in že takrat sva bila nad obiskom navdušena. Letos sva se odločila, da odpeljeva gledat jaslice tudi otroka. Božična vas je ena krasna priložnost, da si ogledamo nekaj zanimivega in preživimo čas zunaj. Banovce smo obhodili nekje v eni uri, nad jaslicami pa je bila navdušena naša celotna družina. Prav zanimivo je, kakšne ideje imajo ljudje, od načina postavitve pa vse do materialov, ki jih uporabijo. Na enem dvorišču smo videli jaslice na starem studencu, spet na drugem so ustvarili jaslice iz slanega testa. Niso pa lepe samo jaslice, Banovci so tudi zelo lepo okrašeni z lučkami.  Božična vas nam je bila zelo všeč in se v prihodnosti zagotovo še vrnemo.” – Tatjana Gjerkeš

 

Poiščite odlično ponudbo za vikend oddih v Severovzodnem koncu Slovenije.

Tatjano lahko spremljate na njenem Instagramu in njenem Tik tok profilu. 

Foto: Tatjana Gjerkeš

PREBERITE ŠE: Ideja za oddih: Terme Naftalan – edinstvena izkušnja pri naši sosedih

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.