Ste si od nekdaj želeli doma pripraviti najbolj puhaste in mehke belgijske vaflje, pa ali niste imeli pravega recepta ali pekača za vaflje? Nič od tega v resnici ni problem! Z vami delimo pravi recept in trik, kako jih pripravite brez stroja.
RECEPT: Pravi belgijski vaflji
Razlika med navadnimi in belgijskimi vaflji je v gostoti, mehkobi in obliki. Belgijski vaflji so bolj mehki, puhasti, gosti in imajo večje luknje, ki zadržijo več preliva.
Sestavine:
- 130g moke
- 100g sladkorja
- 1 vrečka pecilnega praška
- 2 beljaka
- 2 rumenjaka
- 200ml mleka
- 120g masla (stopljenega)
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- sadje, preliv, sirup, namaz, smetana, sladoled… po izbiri
Priprava:
- Zmešajte suhe sestavine (moka, sladkor, pecilni prašek)
- Zmešajte mokre sestavine (rumenjaki, mleko, maslo, vanilijev ekstrakt)
- Iz beljakov naredite sneg
- Zmešajte suhe in mokre sestavine in dobro vmešajte še sneg.
- Specite do zlato rumene barve po navodilih na aparatu.
Če nimate pekača za vaflje
Vaflje lahko pripravite tudi brez pekača za vaflje. Spečete jih lahko v žar ponvi, ki bo poskrbela, da se bo zmes zapekla z zarezami.
PAZITE!
Če plošča ne bo dovolj segreta, bodo vaflji mokri in mehki. Zato pazite, da bo podlaga dovolj vroča, da bodo vaflji znotraj mehki, zunaj pa hrustljavi.
Vaflje lahko obogatite z dodatki po izbiri! Z vaflji paše vse od sadja in čokolade do oreščkov in zelenjave.
Dober tek!
Foto: Shutterstock