Recept: Čisto pravi belgijski vaflji (tudi če nimate pekača za vaflje!)

Ste si od nekdaj želeli doma pripraviti najbolj puhaste in mehke belgijske vaflje, pa ali niste imeli pravega recepta ali pekača za vaflje? Nič od tega v resnici ni problem! Z vami delimo pravi recept in trik, kako jih pripravite brez stroja.

RECEPT: Pravi belgijski vaflji

Razlika med navadnimi in belgijskimi vaflji je v gostoti, mehkobi in obliki. Belgijski vaflji so bolj mehki, puhasti, gosti in imajo večje luknje, ki zadržijo več preliva.

Sestavine:

  • 130g moke
  • 100g sladkorja
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 2 beljaka
  • 2 rumenjaka
  • 200ml mleka
  • 120g masla (stopljenega)
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • sadje, preliv, sirup, namaz, smetana, sladoled… po izbiri

Priprava:

  1. Zmešajte suhe sestavine (moka, sladkor, pecilni prašek)
  2. Zmešajte mokre sestavine (rumenjaki, mleko, maslo, vanilijev ekstrakt)
  3. Iz beljakov naredite sneg
  4. Zmešajte suhe in mokre sestavine in dobro vmešajte še sneg.
  5. Specite do zlato rumene barve po navodilih na aparatu.

Če nimate pekača za vaflje

Vaflje lahko pripravite tudi brez pekača za vaflje. Spečete jih lahko v žar ponvi, ki bo poskrbela, da se bo zmes zapekla z zarezami.

PAZITE!

Če plošča ne bo dovolj segreta, bodo vaflji mokri in mehki. Zato pazite, da bo podlaga dovolj vroča, da bodo vaflji znotraj mehki, zunaj pa hrustljavi.

Vaflje lahko obogatite z dodatki po izbiri! Z vaflji paše vse od sadja in čokolade do oreščkov in zelenjave.

Dober tek!

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: RECEPT: Litvanska kremna hladna juha iz rdeče pese

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.