Hiška Sončni hrib: Od podedovane zidanice do nepozabne pustolovščine #INTERVJU

Veste, ko pravijo, da znajo nekateri ljudje iz vsega ustvariti zlato? No, Hiška Sončni hrib je tak primer. Sandra in Aleš sta preprosto dolenjsko zidanico spremenila v pravi raj za družine in pare. Sredi narave, z domačim pridihom in nepozabno pustolovščino. Kako, kje, zakaj? Preberite v intervjuju.

Kako bi se predstavili vsem, ki vas še ne poznajo?

Smo tričlanska družina, ki imamo tako kot vsi v teh časih veliko premalo časa za vse, kar radi počnemo, vendar si vseeno radi vzamemo nekaj časa, ravno za to. Ker si predstavljamo, da je za vse tako, je nastala Hiška sončni hrib. Očka je ljubitelj narave, vrtov, sadja… Vse, kar posadiš, oskrbiš, poješ in tudi deliš z drugimi, mu je v velik užitek. Mamica ima rada mir, dobro hrano, sedenje na terasi s pogledom na dolino in sončni zahod. In še najmlajši član družine, mešanica otroške igrivosti, skrivnosti, odločnosti. Lovec za največjo in najslajšo malino, ki jo najdemo pod našo hiško.

Od kod je prišla ideja za Hiško Sončni hrib?

Že nekaj časa je bila to želja. Ko pa smo prevzeli, »posest Perše«, smo se odločili, da lahko ta idiličen kraj pokažemo tudi drugim. Tako bi bil hiška živa, uporabljena. In verjamemo, da bi si lahko marsikdo ustvaril zelo lepe spomine. 

Kaj vse je potrebno urediti, da lahko začneš z oddajanjem takega objekta?

Da oddajaš sobo, hiško je seveda treba obrniti kar nekaj papirjev. Vendar nič ni težko, če je želja. V resnici nas je presenetilo, kako zelo hitro se je vse uredilo.

Kdo je opremil Hiško, kaj ste imeli v mislih pri opremljanju?

Za opremljanje je poskrbela mamica. Skica je bila v glavi. Potrebovali smo samo še hitro dostavo pošiljk na dom in nekaj obiskov trgovin, ena, dve, tri…. Želja je bila, da se v Hiški gostje počutijo kot doma. Tako, da ne manjka detajlov, ki so namenjeni temu. Posebnost je gugalnica, ki zelo lepo poveže dnevni prostor.

Kakšne goste pričakujete? Komu je Hiška namenjena?

Hiška je primerna za 2 odrasli osebi in dva otroka. Spodnji prostor vsebuje kuhinjo, veliko jedilnico in kotiček s kaminom. V zgornjem prostoru se nahajajo predprostor, kopalnica, dnevna soba s kuhinjsko nišo in spalnica (delno pregrajen prostor). Hiška pa ima tudi balkon, na katerem je mizica z dvema stoloma.

Kaj se lahko počne v Hiški in kaj v njeni okolici?

V okolici hiške je zelo lepa narava. Sprehod ali daljši pohod po gričih Vinjega Vrha vas bo zagotovo očaral. Vinogradi na vseh straneh in čudovit pogled na dolino, po kateri se vije reka Krka. Zelo blizu, 4 min z avtomobilom, so Terme Šmarješke Toplice, naravne toplice Klevevž, grad Otočec. V hiški je tudi nekaj družinskih iger. In seveda gugalnica za male in velike otroke.

Ob katerem letnem času bi  najbolj priporočali obisk?

Obisk hiške je primeren v vseh letnih časih. Poleti kopanje v zunanjih bazenih Term Šmarješke Toplice, kolesarjenje, pohodi. Pomladi in jeseni sprehodi po čudoviti naravi. Tudi v zimskih dneh je bivanje pri nas lahko zelo prijetno. V Klevevžu je izvir dovolj topel, da se lahko ljudje okopajo tudi pozimi. Kar nekaj zidanic pa ima tudi dneve odprtih vrat, kje lahko poskusite odlična vina pridelana na Dolenjskem.

Poskrbeli ste tudi za družine (lov za zakladom). Lahko malce opišete to izkušnjo?

Lahko priznamo, da smo tu imeli veliko pomoč. Lahko povemo, da to ni bila naša ideja. Prijateljici, ki ji možgani delajo zelo hitro, ter super ideje letijo iz ust, je prišla na misel tudi ta. Lov za zakladom za družine in pare. Namen je raziskati našo okolico in preživeti lepe trenutke v družbi najdražjih. Druženje, zabava, gibanje in nagrada na koncu, celodnevno kopanje v Termah Šmarješke Toplice.  

Katere restavracije in znamenitosti priporočate vsem, ki bodo obiskali Hiško?

Za dobro hrano priporočamo: Picerija Amerikanec, Bar Simba, Dvorec Gregorčič, Gostišče pri Dediju. Za znamenitosti: Grad Otočec, naravne toplice Klevevž, Terme Šmarješke Toplice, Vinska fontana Izvir cvička v Šmarjeti.

Kaj pa izleti? Kaj je za videti v okolici?

Veliko. Če moramo izbirati, bi izpostavili: Izlet v center Novega mesta, Kostanjevico na Krki, pohod do cerkve na Vinjem Vrhu, izlet na najvišji vrh na dolenjskem – Trdinov vrh in kolesarjenje po urejenih kolesarskih poteh.

Odlično ponudbo za Hiško Sončni hrib najdete TUKAJ.

Do 22.12. pa lahko tudi sodelujete v nagradni igri, v kateri družinski paket v Hiški Sončni hrib POKLANJAMO brezplačno.

 

Foto: Hiška Sončni hrib

Velika planina in očarljiva hiška, ki jo lahko najamete tudi na turistični bon

Že slišite žvenket kravjih zvoncev? Velika planina kliče! Deset kilometrov iz Kamnika – v Kamniški Bistrici – najdete spodnjo postajo nihalke, s katero se lahko popeljete na to čarobno lepotico. Naj se dogodivščina začne!

Velika planina nedvomno velja za enega najbolj slikovitih kotičkov naše zelene dežele. S svojo pravljično podobo, neokrnjeno naravo, edinstveno pastirsko tradicijo, izjemnimi razgledi in tradicionalnimi dobrotami, se uvršča med najlepše planote, tako doma kot v svetu. Da pa obisk ne bo prekratek, smo izbrskali odlično možnost nastanitve – v hiški Resa!

Hiška Resa, idila za podaljšan oddih na planini (tudi na bone)

Hiška Resa je del unikatnih nastanitev Velika planina resorta, ki se nahaja visoko v planinah na višini okrog 1600 metrov nadmorske višine. Koče odlikuje unikatna arhitektura, ki je značilna za Veliko planino, zgrajene pa so bile v 60-ih letih prejšnjega stoletja po načrtih znanega arhitekta Vlasta Kopača.

Ne Megabonu smo izbrskali imenitno ponudbo za najem hiške Resa. Za 2 noči za 2 odrasli osebi (+ 3 otroci lahko bivajo brezplačno) boste odšteli zgolj 119 evrov! Poleg tega pa sprejemajo tudi turistične bone. V tem primeru “Plačilo takoj” poravnate Megabonu, “Plačilo ponudniku” pa lahko s turističnim bonom izvedete pri ponudniku. Več o ponudbi najdete TUKAJ.

Hiška ima odprto teraso z dih jemajočim razgledom na Grintavce in magične sončne zahode. V Resi so opremljena kuhinja z jedilnico, kopalnica in spalnica.

Med pašnike, kravje zvonce in pastirske bajte

Hiške se razprostirajo okrog smučišča, vsako pa odlikuje poseben razgled na čudovito okolico. Resort leži v neposredni bližini pastirskega naselja, ki velja za enega redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi ter privablja številne obiskovalce vse dni v letu.Na planini tako žvenketajo tudi kravji zvonci!

Velika planina je prepoznavna po tipični arhitekturi – strehe koč so krite s smrekovimi skodlami, ki segajo nizko proti tlom. Na teh koncih Slovenije jim pravijo pastirska bajta ali pastirski stan, smrekovi skodli pa po domače rečejo “šinkel”. Sredi naselja stoji tudi cerkvica Marije Snežne, delo enega najbolj znanih slovenskih arhitektov – Jožeta Plečnika.

Do koč ni mogoč dostop z avtom, ampak le z nihalko in sedežnico. Vsekakor pa tu poskusite mlečne izdelke, podajte se na čudovite sprehode in občutite preprost način pastirskega življenja. Za tiste bolj aktivne pa planina nudi idealne možnosti za pohodništvo in različne gorsko-kolesarske ture.

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ste za skok v bazen z enim najlepših razgledov na naši obali?

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.